MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemalpaşa'daki 3 köy için önemli karar!
Güncel
22 Nisan 2021 Perşembe 10:42

Kemalpaşa'daki 3 köy için önemli karar!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda kalker ocağı yapılmak istenmesi nedeniyle gündeme gelen Ansızca ile Yenmiş ve Sütçüler köyleri 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki 3 alan Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 'kesin korunacak hassas alan'' ilan edildi. 

Koruma altına alınan alanların geçtiğimiz yıllarda kalker ocağı yapılmak istenmesi nedeniyle eylemlere sahne olan Ansızca ile Yenmiş ve Sütçüler köyleri olduğu belirtildi. 

KARAR NELER İÇERİYOR?
Kesin korunacak hassas alanlar, ulusal ve uluslararası öneme sahip tür, habitat ve ekosistemleri bünyesinde barındıran, biyolojik, jeolojik ve jeomorfolojik özellikleri açısından ekosistem hizmetlerine katkı sağlayan, insan faaliyetleri sonucu bozulma veya tahrip olma riski yüksek olan, bitki örtüsü, topografya ve siluetin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken ve Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen kara, su ve deniz alanlarıdır
Bu alanlarda, doğal afet durumunda gerekli acil müdahalelerde bulunulabilecek, madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, ayrıca toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir