MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemalpaşa'da rüşvet operasyonu
Güncel
9 Kasım 2021 Salı 11:39

Kemalpaşa'da rüşvet operasyonu

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde rüşvet iddiaları nedeniyle 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının belediye çalışanı olduğu iddia edildi.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bazı vatandaşlardan rüşvet alındığına dair şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının belediye çalışanı olduğu iddia edildi.

İşte o suçlamalar

Şüphelilerin rüşvet vermek, almak ve rüşvete aracılık etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı öne sürüldü. İzinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapı ve binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alınıp verilmesi iddiaları üzerine savcılığın soruşturması sürüyor.

'ŞİKAYET ÜZERİNE OPERASYON BAŞLADI'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, bugün sabah saatlerinde jandarmanın düzenlediği rüşvet operasyonuyla ilgili açıklamada bulundu. Karakayalı, şunları söyledi: "Konu henüz net değil. Benim de belediyeye geldiğimde haberim oldu. Başkan yardımcım söyledi. Belediyeye gelmeleri gibi bir durum yok. Bir şikayet üzerine olmuş bir olay. Gelişmeleri takip edeceğiz. İmar konularıyla alakalı şikayetler geliyordu. Bu konuyla alakalı müfettiş istemiştim. Talebim üzerine konu 2 aydır inceleniyordu. Şu an tam olarak olay nedir, neyin nesidir, kim, neden alındı bilmiyoruz. Daha sonra detaylı açıklama yapacağız"

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir