MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemalpaşa TOKİ'de flaş gelişme
Güncel
3 Haziran 2020 Çarşamba 13:39

Kemalpaşa TOKİ'de flaş gelişme

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne yapılacak ikinci ve üçüncü etap TOKİ projeleri için ÇED süreci başladı.

SONKALEİZMİR- İzmir'in Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii'nde toplam 173 dönümlük alana yapılacak ikinci ve üçüncü etap TOKİ projeleri için süreç hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dar ve orta gelir grubu vatandaşlar için açıkladığı "100 Bin Sosyal Konut" içinde yer alan, Kemalpaşa ikinci etapta projesinde 474 konut ve 63 dükkan, üçüncü etapta ise 516 konut ve 14 dükkan yer alacak. TOKİ, ikinci etabın 76,3 dönüm, üçüncü etabın 96,6 dönüm üzerine oturacağı projeleri için ÇED başvurusunu yaptı.

YATAY MİMARİ OLACAK
ÇED değerlendirme süreci başlayan iki projenin de mahalle kültürünü önceleyen, yatay mimariyi esas alarak yapılacağı bildirildi. Hak sahiplerinin kurayla belirleneceği iki projenin toplam 148 milyon 500 bin TL'ye mal olacağı kaydedildi.

18 AYDA TAMAMLANACAK
Kemalpaşa Belediyesi tarafından da imar planları onaylanan projelerin hafriyat çalışmalarının 10 ay, inşaatının ise 8 ay süreceği, toplam 18 ayda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, incelemesinin ardından projelerle ilgili ÇED kararını verecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir