MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazdağları nöbeti dijitale taşındı
Türkiye
18 Nisan 2020 Cumartesi 12:15

Kazdağları nöbeti dijitale taşındı

Çanakkale'de maden projelerine karşı Temmuz 2019'dan bu yana çadır kurarak nöbet tutan 'Su ve Vicdan' eylemcileri her cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda el ele tutuşarak gerçekleştirdikleri 'El Ele' protestosunu koronavirüs nedeniyle dijital ortama taşıma kararı aldı. Buna göre her cumartesi günü saat 15.00'te #KazdağlarıEvimiz etiketi ile sosyal medyada eylem gerçekleştirilecek

Ahmet ERTAN-SONKALEİZMİR/ÇANAKKALE-Çanakkale'de Kazdağları'nı korumak için maden şirketlerinin projelerine aylardır karşı çıkan yurttaşlar, protestolarını dijitale taşıyor. Şimdiye kadar alanda çadır kurarak nöbet tutan ve her cumartesi Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda 'El Ele' protestosunu gerçekleştiren 'Su ve Vicdan' eylemcileri koronavirüs sürecinde faaliyetlerini dijitalde sürdürecek. 

Dijital ortama taşınan eylemin ilk etiketi ise #KazdağlarıEvimiz oldu. Aktivistler, yaptıkları paylaşımlarda “Kazdağları’ndaki virüs maden şirketleridir. Kazdağları’nda 155 şirkete 279 maden ruhsatı verildi!” ifadelerini kullandı. Ormansızlaşmanın salgın hastalıkların yayılması üzerindeki etkisine dikkat çekilen paylaşımlarda “Ormansızlaştırma, hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların artış sebeplerinden biridir. Madenler için binlerce hektar ormanlık alan yok ediliyor!” denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir