MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayyumdan Elfin Tataroğlu'na yasak
Güncel
23 Ocak 2020 Perşembe 18:22

Kayyumdan Elfin Tataroğlu'na yasak

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan CHP'li Burak Oğuz'un yerine Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Urla Kaymakamı Önder Can, öğretim görevlisi- araştırmacı yazar Elfin Tataroğlu'nu "sakıncalı" buldu. Can, Tataroğlu'nun konuşmacı olacağı söyleşi için yer izni vermedi. Atatürkçü Düşünce Derneği de etkinliği başka bir yerde yapma kararı aldı.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Göreve gelir gelmez Burak Oğuz tarafından haksız yere sürülen personeli eski yerine döndürmesi ile alkış alan Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can, bu kez tartışma yaratacak bir karara imza attı. Can, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) düzenleyeceği söyleşi için salon isteğini ilginç bir gerekçeyle geri çevirdi. ADD Urla Şube Başkanı Veli Çıtak ile görüşen Önder Can, "Devrim ve Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz" mesajıyla düzenlenecek söyleşide öğretim görevlisi- araştırmacı yazar Elfin Tataroğlu'nun konuşmacı olarak yer almasının kendileri açısından sıkıntı doğuracağını iletti. Can'ın "Belirlediğiniz isim siyasi bir konuşmacı. İstediğiniz salon ise belediyeye ait. Hükümeti eleştirirse ben çok zor durumda kalırım" dediği belirtildi. Belediyeye ait Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde söyleşiye izin verilmemesi ADD'de soğuk duş etkisi yarattı. Dernek bunun üzerine, başka salon bulunmayan ilçede, etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yerel Hizmetler Binası'ndaki toplantı salonuna kaydırmak durumunda kaldı. 40- 50 kişilik toplantı salonuna dışarıdan sandalye getirilip kapasite artırılmaya çalışılacak. Elfin Tataroğlu'nun katılacağı söyleşi yarın saat 19.30'da yapılacak.

ELFİN TATAROĞLU KİMDİR?
1978 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi’nden sonra 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü bitirdi. Accademia Italiana Floransa’da tasarım ve dil eğitimi aldı. Bilgi Üniversitesi İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi ve Organizasyon doktorası yapmaktadır. Örgüt kültürü, liderlik ve elektronik öğrenme konularında akademik çalışmaları yer almaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde İtalyanca ve İspanyolca biliyor.
2010-2012 Yılları arasında CHP Kadın Kolları MYK Üyeliği yapmıştır. İzmir 2. Bölge 24. Dönem Milletvekili Adayı, 34. Kurultay Divan Yazman Üyesi, Konak İlçe’den İl Kongre Delegesi ve İzmir Kurultay Delegesi seçilmiştir. CHP 18.Olağanüstü Kurultayı’nda BYKP’den Parti Meclisi Üyesi seçilmiştir. Doktora düzeyinde akademik araştırmalar yapmakta ve siyasi makaleleri gazetelerde yayınlanmaya devam etmektedir. Halen Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı programında öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erdal ÇOMAK
 24 Ocak 2020 Cuma 12:59
Urla yerelinde Uğur Mumcu bir değerdir. Mumcuyu anma etkinliğini engellemekle değersizeleştirdiğini sanan yöneticilerin halkın gözünde nasıl değersizleştiğini ilerde hep beraber göreceğiz.
 Ertan Sayar
 23 Ocak 2020 Perşembe 19:54
Bu yasaklar kamu yönetimine hiç yakışmıyor. Kamu yararına olan bir derneğin faaliyetini engellemek, mülki amirin gelecekte karşısına bir duvar olarakta çıkabilir. Gün ola, devran döne.!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir