MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kavacık'ın saklı cenneti gün yüzüne çıkıyor
Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2020 Salı 11:45

Kavacık'ın saklı cenneti gün yüzüne çıkıyor

Karabağlar Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla özel projeler yürüttüğü Kavacık Köyü’nde, saklı cennetleri de gün yüzüne çıkarıyor. Köyün yanı başında dik bir yamaçta bulunan yüzlerce yıllık çınar ağacı ve çevresi, belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla günübirlik turizme kazandırılıyor. Su kaynağının da bulunduğu bölgeyi mesire alanına dönüştürmek için ter döken Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kullandıkları inşaat malzemelerini zor koşullarda yamaçtan aşağıya indiriyor.

Kavacık Köyü’nün güneyinde bulunan ve yöre halkı tarafından “Orkman Kavağı” olarak adlandırılan çınar ağacının, en az 500 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Eğimden dolayı sadece üst yaprakları görülebilen ağaç ve çevresine, yapımı süren merdivenle kolayca ulaşılabilecek. Çam ağaçları ve üzüm bağlarına bakan eşsiz bir manzaraya sahip mesire alanında, oturma grupları ve tutamaklar da yer alacak.

KAVACIK’A YOĞUN İLGİ

Kavacık Köyü’nün tanınırlığı, Karabağlar Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla sürekli artıyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Kavacık Üzüm Festivali’nin marka tescilini yaptıran Karabağlar Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun ardından Kavacık Üzümü için de coğrafi işaret belgesi almayı başardı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Üzümü’nü dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, Avrupa Birliği’nden de coğrafi işaret almak için yola çıktıklarını hatırlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'yle birlikte Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi'ni hazırladıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, bu çalışmayı gelecek yıllarda yaşama geçireceklerini söyledi. Başkan Selvitopu, köyü geleceğe hazırlarken, çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de vurgulayarak, “Ekiplerimiz kaldırım, istinat duvarı, yol yenileme gibi rutin hizmetlerini sürdürürken, saklı kalmış doğal güzellikleri de ortaya çıkarıyoruz. Yüzlerce asırlık çınar ağacı ve çevresinde yürüttüğümüz özenli çalışmaların ardından, Kavacık’ı ziyaret etmek için bir neden daha olacak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Belgin aydın
 18 Ağustos 2020 Salı 14:39
Lütfen o güzelim yeri taş yığınına döndürmeyin doğal haliyle güzel ??homeros vadisi şimdi gidin berbat durumda taş havuzlar çamurlu sular. insanlar doğayı o haliyle seviyor . Dikkate alırsınız umarım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir