MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Katar'daki provokatörün sözleri akıllara Gherbtna'yı getirdi!
Güncel
16 Ekim 2019 Çarşamba 22:32

Katar'daki provokatörün sözleri akıllara Gherbtna'yı getirdi!

Türkiye'nin kuzey Suriye'de başlattığı harekattan rahatsız olan Al Jazeera sunucusu Faysal Kasım, "Operasyon uzarsa Suriye İstanbul'u kontrol altına alabilir" şeklinde skandal bir açıklama yaptı. Kasım'ın Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların "organize" olduğu yönündeki iması, akıllara Suriyeli sığınmacı Moujahed Akil tarafından geliştirildiği iddia edilen ve Türk Telekom'un da sponsorluğunu üstlendiği "Gherbtna" adlı aplikasyonu getirdi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı 8'inci gününe girerken, ABD ve AB ülkelerinden gelen tehditlere Katar'dan bir yenisi eklendi. Diplomatik çevrelerde "Katar'ın gayrı resmi sözcüsü" olarak kabul edilen, Al Jazeera televizyonunun Suriyeli sunucusu Faysal Kasım, sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kullandı. Türkiye'nin Suriye'deki harekatına tepki gösteren Kasım, "Operasyon uzarsa Suriye İstanbul'u kontrol altına alabilir" yönünde açıklama yaptı.

Kasım'ın haddini aşan sözleri ve Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların "organize" olduğuna yönelik iması, akıllara bir süre önce araştırmacı yazar Haldun Yerlikaya'nın dikkat çektiği "Gherbtna" adlı aplikasyonu getirdi.

GENÇ SIĞINMACI İCAT ETTİ!
Önceki hafta İzmir Kordon'da düzenlenen boyoz festivaline Suriyeli sığınmacıların neden katılmadığının izini süren Yerlikaya, "Suriyelilere bir yere gidin ya da gitmeyin diyebilen bir mekanizma mı var" sorusunu yöneltmişti. Yerlikaya, yaptığı araştırmaların ardından, Suriyeli genç sığınmacı Moujahed Akil tarafından geliştirildiği iddia edilen "Gherbtna" adlı aplikasyonun bilgilerine ulaşmıştı.

TÜRK TELEKOM SPONSOR
İnternet üzerinden indirilen ve Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara bazı kolaylıklar sağlamayı hedeflediği ileri sürülen bu aplikasyona Türk Telekom'un da sponsor olduğu belirlenmişti. Euronews adlı televizyon kanalına bir röportaj veren lise mezunu Moujahed Akil, şuan tüm adroid telefonlara uyumlu aplikasyonun yakında iPhone ve Windows dahil tüm işletim sistemli telefonlarda kullanılabileceğini söylemişti.
Yazar Haldun Yerlikaya ise ulaştığı bilgiler ışığında "Gherbtna bir milli güvenlik sorunu olabilir mi" sorusunu yöneltmişti.

>> İşte o çarpıcı yazı >>

http://www.sonkaleizmir.com/yazar/baslik/455

 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir