MENÜ
İzmir 20°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da flaş gelişme... O İMAR PLANLARI İPTAL!
Yerel Yönetimler
22 Mart 2021 Pazartesi 19:00

Karşıyaka'da flaş gelişme... O İMAR PLANLARI İPTAL!

Karşıyaka'da 3 mahalleyi kapsayan ve yurttaşların büyük tepkisini çeken kentsel dönüşüm imar planları iptal edildi. Konuyla ilgili bugün CHP İl Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştirilirken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bizzat kendisini arayarak planların iptal edildiğini söylediğini aktardı.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin de bir kısmını kapsayan imar planları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili bugün CHP İl Başkanlığı'nda CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan'ın katılımıyla toplantı yapıldı. 

"TALİMATI KILIÇDAROĞLU VERMİŞ"

Toplantı esnasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendisini telefonla arayarak bilgi verdiğini söyleyen Dağhan, "Sayın Tunç Soyer planların iptal edildiğini müjdeledi. CHP Genel  Başkanı sayın Kılıçdaroğlu talimat vermiş.  Bizim kimseyle kişisel sorunumuz yok. Sıkıntımız imar planlarıydı. Cemil Tugay'la da görüşeceğim. Talebimiz yeni imar planının muhtarlık, mahalleli ile beraber yapılması. Çarşamba günü mahalle sakinlerimizle toplanacağız. Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz" dedi.

"BÜYÜK TEPKİ VARDI"

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 2 Mart 2020'deki toplantısında kararı alınan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de 14 Eylül 2020'de onaylanan imar planlarına yurttaşlar büyük tepki göstermişti.  Yeni planlarda bölgenin yüzde 45'ine bedelsiz olarak el konulduğunu öne süren mahalle sakinleri, normalde 3.5 verilen emsal oranının 2.5 olarak gösterildiğini bunun da müteahhite verilen tapulu arazilerden kendilerine düşük sayıda daire düşmesine neden olacağını iddia etmişti. Mahalle sakinleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde de pankartlar açarak tepkisini dile getirmişti. Bunun üzerine de Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı'na giderek yurttaşların sorunlarını dinlemişti.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir