MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da Bülent Ecevit ismi kaldırıldı!
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2025 Pazartesi 20:19

Karşıyaka'da Bülent Ecevit ismi kaldırıldı!

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında belediye şirketlerinin borçlarına karşılık Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile birlikte SGK'ya devredilmesi kararı alınan Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin isminin değiştirilmesi tartışmalara neden oldu. Meclisi takip eden Karşıyakalı bir grup genç iki merkezin devrine tepki amacıyla salonu terk etti.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal yönetiminde yapıldı. Mecliste daha önce komisyonlara gönderilen ve Bülent Ecevit ile Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nin belediye şirketlerin borçlarına karşılık SGK'ya devredilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Devri yapılacak Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin isminin Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi önergesi de tartışmalara neden oldu.

"ECEVİT KIBRIS FATİHİDİR"

AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Ünal, "Bülent Ecevit adı bir tabela adı değildir. Bülent Ecevit adının alınıp başka yerine konması doğru değil. Bülent Ecevit büyük bir devlet adamıdır. Kıbrıs Fatihidir" dedi. AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk de, “Lafı dolandırmaya gerek yok. Siz adı Bülent Ecevit olduğu için burayı devretmek istemiyorsunuz. Sanki burası değersizmiş gibi Çarşı'daki bir Kültür Merkezi'ne aktarıyorsunuz. Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen'i adı değersiz mi?” diye konuştu.

"DEĞERLİ OLDUĞU İÇİN ŞEHİDİN İSMİNİ VERDİK"

Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal ise “Biz burayı devrediyoruz, artık bizden çıkıyor. Bülent Ecevit ismini istiyoruz. Bu sebeple Ecevit'i başka kültür merkezine koyuyoruz. Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in ismi değerli olduğu için şehidin ismini vermek istedik” dedi.

GENÇLERDEN TEPKİ GELDİ

Meclise katılan bir grup genç de kültür merkezlerinin devrine tepki gösterdi. Gençler Başkan Ünsal'ın konuşması esnasında salonu terk etti. Başkan Ünsal ise “Gençlerimizi hiçbir zaman tiyatrosuz bırakmayacağız” diye konuştu.


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir