MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karace'den Çiğli Ana Jet Üssü açıklaması...
Güncel
7 Mart 2023 Salı 11:45

Karace'den Çiğli Ana Jet Üssü açıklaması...

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) başkanlık görevine seçilen Cenk Karace, tartışma yaratan Çiğli Ana Jet Üssü ile ilgili planını yeniden gündeme getirdi. Türkiye için stratejik öneme sahip alanı, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin içine katmak istediklerini belirten Karace, "Tabi ki ordu, hava kuvvetleri de çok önemli. Eğitimlerimiz de çok önemli. Hükümetin de desteğiyle böyle bir genişlemeyi planlıyoruz, Sözlü başvurduk, olumlu karşılandı" dedi.

Başkanlığa 27 Şubat'ta seçilen Karace, düzenlediği basın toplantısında, İAOSB'nin İzmir'in en çok firması bulunan organize sanayi bölgesi olduğunu belirtti.

Bölgede 45 bin çalışan bulunduğunu, yıllık 2,5 milyar dolar ihracata ulaştıklarını dile getiren Karace, iç piyasayla beraber 8 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olunduğunu anlattı.

OSB'de 607 parsel bulunduğunu anımsatan Karace, "Hayallerimizden biri bölgeyi genişletmek. Çiğli arıtma tesisinden Kaklıç Havaalanını da kapsayan bir plan var. Tabi ki ordu, Hava Kuvvetleri de çok önemli. Eğitimlerimiz de çok önemli. Milli mutabakat içinde, hükümetin de desteğiyle böyle bir genişlemeyi planlıyoruz. Sözlü müracaatlarımız oldu, olumlu karşılandı. OSB'mizi genişletmek en büyük hayal ve hedeflerimizden birisi." diye konuştu.

Teknoparklar, ARGE merkezleri, genel müdürlük ofisleri gibi projeleri olduğunu kaydeden Karace, enerji kümelenmeleri de yapacakların söyledi.

Sanayide en büyük problemin ara eleman bulmak olduğuna dikkati çeken Karace, mavi yaka istihdamında çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

OSB'deki binaların depreme direnci

OSB'nin 1990'lı yıllarda kurulduğunu hatırlatan Karace, "O yılların deprem yönetmeliğine göre yapılmış fabrikalar, binalar var. Bunlar için testler yaptırmalıyız. 2000'den önceki ve 2000'lerin başındaki binaları denetlemek gerekiyor. Bunu yapacağız." dedi. (HABER MERKEZİ-AA)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir