MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaburun'daki o firmaya bu kez GES izni!
Güncel
13 Nisan 2023 Perşembe 09:21

Karaburun'daki o firmaya bu kez GES izni!

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde 87 türbinlik RES işleten firma, yardımcı kaynak için GES kurmak için bakanlığa başvurmuştu. Dosyayı inceleyen bakanlık projeye onay verdi. Proje kapsamında bölgeye 181 bin adet panel kurulacak. 

SONKALEİZMİR - Karaburun Pirenli Dağı, Kurkaya Tepe, Yaylaköy, Değirmentepe, Çataltepe, Mınıslı mevkilerinde 87 türbinden oluşan Rüzgar Enerji Santrali işleten Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş, bölgeye yardımcı kaynak olarak Güneş Enerji Santrali Kurmak için başvuru yapmıştı. 

ÇED başvurusunu inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı projeye dair ''ÇED Olumlu'' kararı verdi. Bu kararla firmanın kurmak istediği GES'e onay verilmiş oldu. 

Proje kapsamında belirlenen 7 alana 181 bin 818 panel kurulacak. Özel Çevre Koruma Bölgesi vasfındaki parsaellere kurulacak tesisin maliyeti ise 975 milyon TL olarak duyuruldu. 

KAPASİTE ARTIŞI TALEBİ İSYAN ETTİRMİŞTİ!
Aynı firma geçtiğimiz günlerde işlettiği RES'in kapasitesini artırmak için de bakanlığa başvuru yapmıştı. Yayla mahallesi sakinleri ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, proje ile ilgili toplantıya tepki göstermişti. Toplanan kalabalık firma yetkililerini protesto ederek toplantıyı yaptıramıştı. 

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir