MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da budanan dallar gübreye dönüşüyor
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2023 Perşembe 09:44

Karabağlar'da budanan dallar gübreye dönüşüyor

Karabağlar Belediyesi, budanan ya da doğal nedenlerle kırılıp yere düşen ağaç dallarını ve bitki artıklarını öğüterek yeniden doğaya kazandırıyor. Karababağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyesindeki dal öğütme makinesi sayesinde, atıklar toprakla karıştırılarak organik gübre oluyor. Gübreler park ve yeşil alanlarda kullanıyor. Çevre kirliliği önlenirken ekolojik dengenin korunmasına katkı sunuluyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, makinenin ilçenin farklı noktalarında çalışmaya devam ettiğini belirterek, “Bir yandan atıkların nakliye ve depolanması sorunu ortadan kalkarken, bir yandan da çevre kirliliğinin önüne geçilmiş oluyor. Öğütme sonrası ortaya çıkan atıklar gübreye dönüştürülüyor. Böylece doğadan gelen yine doğaya bırakılıyor” dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin bütçesini doğru kullanarak araç parklarını güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Karabağlar'da yaşayan 500 bin vatandaşımıza nitelikli hizmet sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir