MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da 106 hektarlık alanın planları yeniden askıda!
Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:11

Karabağlar'da 106 hektarlık alanın planları yeniden askıda!

Karabağlar Belediyesi'nin, 46 adet itiraz nedeniyle yeniden hazırladığı Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanın kentsel dönüşüm imar planları askıya çıktı. 

SONKALEİZMİR-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karabağlar Belediyesi'nin yetkisindeki yaklaşık 106 hektarlık alanın kentsel dönüşümüyle ilgili önemli bir karar aldı. Daha önce Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlanan ve onaylanan planlara 46 adet itiraz gelirken, belediyenin revize ettiği yeni planlar bakanlık tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

İzmir'in nüfus yoğunluğu en yüksek ikinci ilçesi olan Karabağlar'da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye bürokratları 3 mahallede hak sahipleriyle bir araya gelerek değerlendirme yapmıştı. Bakanlık tarafından gelen "Emsal ve kat adetlerini gözden geçirin” talimatı üzerine hak kaybının yaşanmaması için emsalin 2.40'a indirilmesi kararı alınmıştı. 

Yeni planlarla kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması, ulaşım ve sosyal donatı imkanlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Planlarda konut alanı için 136 bin ticaret alanı için ise 320 bin metrekare alan ayrılmıştı. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir