MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Esentepe için planlar askıda!
Güncel
18 Ekim 2023 Çarşamba 10:07

Karabağlar Esentepe için planlar askıda!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karabağlar Esentepe Mahallesi'nde "Rezerv alan" olarak ilan edilen 7 hektarlık bölgenin imar planlarını askıya çıkardı. Turkmall'in 80 blok ve 820 konuttan oluşacak Forum Göztepe Projesi'ni hayata geçireceği alanda 8 bin 048 metrekare ticari alan belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise "Kamu yararına uygun olmadığı"gerekçesiyle olumsuz görüş verdi. 

SONKALEİZMİR-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karabağlar Esentepe Mahallesi ile ilgili kritik planları yayınladı.  

Turkmall tarafından hayata geçirilecek 80 blok ve 820 konuttan oluşacak Forum Göztepe Projesi'nin yer aldığı alanın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itirazlar için askıya çıkarıldı.

Planlarda 26 bin 348 metrekarelik konut alanının yanı sıra 8 bin 048 metrekarelik ticari alan belirlendi. Planlarda bölgede 12 kata kadar yapılaşma izni öngörüldü. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise "Kamu yararına uygun olmadığı" gerekçesiyle planlarla ilgili olumsuz görüş bildirdi. BÜyükşehir Belediyesi'nin görüş yazısı şöyle:

Karabağlar Belediyesi'nin de planlarla ilgili görüşü özetle şöyle:


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir