MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kani Beko'dan Bergama Belediyesi'ne tepki!
Güncel
15 Mart 2022 Salı 09:52

Kani Beko'dan Bergama Belediyesi'ne tepki!

İzmir Bergama'da AK Partili belediyeninü, yapılacak Millet Bahçesi nedeniyle 104 esnafın dükkanını tahliye etmeye çalışmasına CHP İzmir Milletvekili Kani Beko tepki gösterdi. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına dikkat çeken Beko "Mahkeme süreci tamamlanana kadar tahliye baskısından belediye vazgeçmelidir. Bu bir sosyal cinayettir" dedi. 

Hafta sonu Bergama’ya giden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama futbol sahasının etrafındaki 104 dükkanın elektriklerinin polis ve zabıta nezaretinde kesildiğini hatırlattı. 


 
KARAR SİYASİ
TEDAŞ Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve tebligat yapmadan esnafın elektriklerini kesemeyecekleri uyarısında buluduğunu belirten Beko, kararın siyasi olduğunu vurguladı. Beko, AK Partili belediye başkanı ile de görüştüğünü, başkanın kendisine ''Biz TOKİ ile anlaştık, bu bölgeyi temizleyip bu ay sonunda TOKİ’ye teslim etmemiz gerekiyor. Yaptığımız protokol böyle'' dediğini aktardı. 

BU BİR SOSYAL CİNAYETTİR
Ypılanın bir sosyal cinayet olduğunu ifade eden CHP'li Beko, şu şekilde konuştu;

"Zaten zor durumda olan esnafı adeta yaşarken ölüme sürüklemiştir. Kara kışın ortasında dükkanları elektriksiz bırakmak, zaten zor koşullar içinde olan esnafın işyerlerini tahliyeye zorlayarak yıkmak kabul edilemez. Bu bir sosyal cinayettir. Buradaki esnaf kardeşlerimizin aileleri var, bakmakla yükümlü oldukları çocuklar ve yaşlılar var. Bir an önce dükkanların elektrikleri açılmalı ve kalıcı bir çözüm bulunmalı. Esnaf ve yanındaki işçilerin insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir maaş yani gelire ihtiyacı var. Mahkeme süreci tamamlanana kadar tahliye baskısından belediye vazgeçmeli."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir