MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalker ocağı işleten firmadan bu kez de mermer ocağı hamlesi!
Güncel
9 Ağustos 2023 Çarşamba 13:32

Kalker ocağı işleten firmadan bu kez de mermer ocağı hamlesi!

İzmir'in Bergama İlçesi'nde kalker ocağı işleten firma, bölgede bir çok noktada mermer oluşumu gözlenmesi üzerine bakanlığa başvurdu. Projenin onaylanması durumunda orman vasfındaki arazide sulu tel kesme yönetmi ile mermer ocağı da işletilecek. 

SONKALEİZMİR - Bergama Cevaplı Mahallesi sınırları içerisindeki arazide kalker ocağı ve kırma eleme tesisi işleten Demircioğlu Beton A.Ş isimli firma bölgede mermer oluşumu gözlenmesi üzerine mermer ocağı kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

9 milyon 930 bin TL'lik proje kapsamında kurulacak mermer ocağının yıllık 500 bin ton kapasiteye sahip olacağı öğrenildi. 

ORMAN ALANI İÇERİSİNDE YER ALIYOR!
Proje alanının tamamı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda orman alanı içerisinde yer alıyor. 

EN YAKIN YERLEŞİM BİRİMİ 420 METRE UZAKLIKTA!
Proje sahasına en yakın yerleşim merkezi 1,08 km ile Karahıdırlı Mahalle merkezi ve 1,22 km mesafe ile Cevaplı Mahallesi merkezi. Proje alanına en yakın konutlar ise proje alanının kuzeybatısında kuş uçuşu yaklaşık 420 m mesafede yer alan ve dönemsel kullanılan Cevaplı Mahallesi bağ evi ve yine alanın kuzeyinde kuş uçuşu yaklaşık 750 m mesafede yer alan Karahıdırlı Mahallesi'ndeki konut. 

Bakanlık söz konusu ÇED başvurusu ile ilgili dosyanın son şeklinin verildiğini ve 10 iş günü için askıya çıkarıldığını duyurdu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir