MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kahramanlar İzmir'de anıldı!
Güncel
18 Mart 2022 Cuma 12:55

Kahramanlar İzmir'de anıldı!

İzmir'deki Kadifekale Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehitlikteki törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, protokol üyeleri katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.


Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru, yaptığı konuşmada, 18 Mart tarihinin kahramanlık hikayeleriyle Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğunu hatırlattı. Toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için hayatını feda eden tüm şehitleri saygıyla andıklarını kaydeden Doğru, "Şehidin acısını yüreğinde hisseden, şehit ailesi ve gazinin derdiyle dertlenen, onları siyasete alet etmeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmanın ardından Konak Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Osman Özsan ile İzmir Kız Lisesi öğrencisi Fatma Sevim Sayan şiir okudu.


İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in şehitlik defterini imzalamasının ardından dualar okundu ve kabir ziyaretlerinde bulundu.


Köşger, şehitlikte yakınlarını ziyaret eden ailelerle görüşerek başsağlığı dileğini iletti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın annesi Fatma Akdoğan da Vali Köşger'den oğlunun doğup büyüdüğü Konak ilçesindeki sokağa adının verilmesi için destek istedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir