MENÜ
İzmir 37°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadınlar Konak'tan ses yükseltti... 'Karanlık zihniyete karşıyız'
Güncel
25 Haziran 2024 Salı 14:30

Kadınlar Konak'tan ses yükseltti... 'Karanlık zihniyete karşıyız'

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun çağrısıyla toplanan sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, kadın dernekleri ve katledilen kadınların aileleri kadına şiddete karşı ses yükseltti. İzmir'de katledilen Hacer Çağla Çetinalp ile Fatma Kahraman'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı. Başkan Mutlu, "Erkeklerden katil yaratan karanlık zihniyete karşıyız" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir'de son dönemde art arda gelen kadın cinayetlerinin ardından Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar tek yumruk oldu. 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun çağrısıyla kadın dernekleri, sivil toplum örgütleri ve katledilen kadınların yakınları bir araya geldi. Eyleme CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Dilek Gappi ve kadınlar katıldı. 



Kadınlar İzmir'de katledilen Hacar Çağla Çetinalp ile Fatma Kahraman'ın fotoğraflarını taşırken "Kadına şiddete hayır", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı. 



"ÇOCUKTAN KATİL YARATAN KARANLIK ZİHNİYET"

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu mücadele ve kararlılık mesajı verirken şöyle konuştu:

"Erkek şiddetine hayır demek için sokağa çıktık. Kadınların eşit, özgür, erkeklerle yan yana, eşit birey olarak yaşadığı bir İzmir ve Türkiye hayaline çıktığımız yolda sadece bir haftada üç kadın üç erkek şiddeti yaşadı. Bu kabul edilemez. 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' dediğimizde bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçtiler. 'Bu kadınları öldürecek' dediğimizde ne kadar haklı olduğumuzu maalesef üç canımızı kaybederek ortaya çıktı. Sevgili Çağla on beş yaşındaydı. Ama onu öldüren de on beş yaşındaydı. Bir çocuktan katil yaratan karanlık zihniyete karşıyız. Erkeklerden katil yaratan karanlık ülkeyi, İzmir'i sardı, Konak'ı sardı. Sokaklardayız, alanlardayız. Erkek şiddetine hayır. Kadın cinayetlerine hayır." 

KINAY: SUSMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay da şunları söyledi:

"Yıllardır bu acıları yaşayanların mücadeleleri devam ederken bu karanlık, yobaz zihniyete karşı direnmek zorundayız. Kadın mücadelesi sadece kadınların mücadelesi değildir. Aş, emek, adalet, özgürlük mücadelesidir. Hepsi anne, hepsi sevgili, hepsi eş. Hepinizin çocukları. Vazgeçmeyeceğiz. Hepimiz buradayız. Susmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, korkmayacağız. Hiç kimse yalnız değil. Ama bu kez büyüyerek dalga dalga Türkiye'ye yayılmak zorundayız." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir