MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadınlar İzmir'den ses verdi:
Yerel Yönetimler
4 Mart 2022 Cuma 14:50

Kadınlar İzmir'den ses verdi: "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz"

İzmir Konak Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte mor atkılar açarak şarkılar söyleyen kadınlar, "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz, yine de vazgeçmiyoruz" sloganları attı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da alkışlarla kadınlara eşlik etti.

SONKALEİZMİR-Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kadınlar, Konak Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında flashmob (birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek yaptıkları eylem) etkinliği yaptı.

Etkinliğe CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur alkışlarla destek verirken, kadınlar mor atkılar açıp şarkılar söyledi.



"Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", 'Kadınlar birlikte güçlü", "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz yine de vazgeçmiyoruz" sloganları attı, daha sonra ise ritim müzik gösterisi yapıldı.



"KADIN STRATEJİ MERKEZİ AÇILIYOR"

SONKALE'ye konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 8 Mart'a özel birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Kadınlar özgürce kendilerini ifade edebilecek şekilde etkinlikleri yürütüyorlar. Buradaki gösteride simgesel olarak bazı mesajlar verdiler. Özellikle kadın cinayetlerine, kadına şiddete karşı tepkilerini ortaya koydular. İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı olarak, İstanbul Sözleşmesi'ni iktidara geldiği ilk hafta hayata geçirme sözü veren partinin belediye başkanı olarak kadınlarımıza sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 'Kadına şiddete hayır' çalıştayı yapmıştık. Bu iki günlük çalıştayda oluşan sonuç bildirgesinin en önemli maddelerinden biri kadına karşı şiddetin akademik olarak incelenerek çeşitli kurumlar tarafından rol model alınmasıydı. Konak Belediyesi olarak kadına şiddete karşı uygulanacak yöntemler ne olur ve neler yapılabilir diye Türkiye'de ilk olacak Kadın Strateji Merkezi'ni açacağız. Konak Belediyesi'nin en büyük özelliği de kadın dostu olmasıdır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir