MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadifekale'nin geleceğini yaktılar!
Güvenlik
8 Haziran 2019 Cumartesi 22:07

Kadifekale'nin geleceğini yaktılar!

İzmir Kadifekale'de bin bir emek ve milyonlarca lira kamulaştırma bedeli ödenerek oluşturulan ağaçlandırma alanında yangın çıktı. Kadifekale'yi "gecekondu dağı" şeklindeki görünümünden kurtarıp yeşertecek olan binlerce fidan yangında zarar gördü.

SONKALE- İzmir'de üzüntü yaratan olay akşam saatlerinde yaşandı. Eski Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ısrarlı girişimleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin binlerce fidan diktiği Kadifekale'deki ağaçlandırma alanında yangın çıktı. Alevler kısa sürede körpe fidanların büyük bölümünü sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine hızla bölgeye giden İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Ancak bin bir emek ve milyonlarca lira kamulaştırma bedeli ödenerek oluşturulan ağaçlandırma sahasının zarar görmesi engellenemedi. Yangında, Kadifekale'yi yeşertmeye başlayan binlerce fidan kül oldu. Ağaçlandırma sahasına büyük zarar veren yangın üzüntü yaratırken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Batur, "Küçük bir kıvılcımın felakete dönüşmesine izin vermeyelim" mesajını paylaştı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

BÖLGENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Aziz Kocaoğlu'nun ardından göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Kadifekale'nin gecekondu yığınlarından oluşan çağdışı görüntüsünü değiştirme sözü vermişti. Bir süredir surları uzaktan görülebilen Kadifekale'nin Doğu yamacı gece konduların yıkılmasının ardından dikilen fidanlarla yeşermişti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir