MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaçmaya çalışan FETÖ'cüler yelkenlide yakalandı!
Güncel
14 Temmuz 2024 Pazar 15:03

Kaçmaya çalışan FETÖ'cüler yelkenlide yakalandı!

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yelkenli tekneye yapılan operasyonda 10 kişi yakalandı. Şahıslardan 8'inin FETÖ üyesi olduğu tespit edildi. 

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Jandarma Komutanlığınca müşterek olarak yapılan çalışmalar sonucu; İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Körfezi'nde seyir halinde olan yelkenli tekneye operasyon düzenlendi.

Durdurulan teknede bulunan 10 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslardan 8'inin FETÖ üyesi olduğu belirlendi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya dair yaptığı açıklamada ''FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. İzmir Valiliğimiz, MİT Bölge Başkanlığımız ile operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle'' ifadelerini kullandı. 

KİMLİK BİLGİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Operasyonda yakalanan biri kadın 8 FETÖ mensubunun kimlik bilgileri ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakalananlardan A.K.'nin 2017'de, H.S.'nin 2018'de, Ö.B., M..K. ve A.Ç.'nin 2020'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiği tespit edildi. Eski emniyet amiri A.K.'nin 2016 yılında Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden, Yedikule Göğüs Hastanesi'nde asistan doktor olan K.G.'nin ise 2022'de ihraç edildiği belirlendi. 2018'de silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkum olan M.G.'nin de 2019'da tahliye olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüpheliler hakkındaki dava süreçlerinin devam ettiği belirlendi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir