MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli vekilden çarpıcı Yalova yorumu! Doğru bir iş ama...
Politika
6 Mart 2020 Cuma 20:13

İzmirli vekilden çarpıcı Yalova yorumu! Doğru bir iş ama...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yalova'da CHP'li Başkan Vefa Salman'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Tutuk'un belediye başkanı seçilmesini, "Çok doğru bir iş olmuş. Sıra Urla'da... Oyumuzun hakkını arayalım" diye değerlendirdi. Urla'da CHP'li Belediye Başkanı Burak Oğuz FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış ancak yerine meclisten başkan seçmek yerine kayyum ataması yapılmıştı.

SONKALEİZMİR- Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman'ın yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine seçime gidildi. Meclis üyeleri arasından yapılan seçimde, Salman'dan boşalan koltuğa, 30 oyun 17'sini alan AK Partili Mustafa Tutuk oturdu. CHP'de şok etkisi yaratan bu flaş gelişmeye İYİ Parti cephesinden çok ilginç bir çıkış geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yalova'daki başkanlık değişimini, "Yalova'da Belediye Meclisi toplanarak AKP'li bir üyeyi başkan olarak seçmiş. Çok doğru bir iş olmuş. Sıra Urla'da... Oyumuzun hakkını arayalım" sözleriyle değerlendirdi.

URLA'DA SEÇİM YERİNE KAYYUM ATANMIŞTI

Çıray'ın dikkat çektiği İzmir'in Urla ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı Burak Oğuz yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir süre önce tutuklanmıştı. Ancak, Oğuz'un yerine, CHP'nin çoğunlukta olduğu belediye meclisinden yeni bir başkan seçmek yerine kayyum atamasına gidilmişti. Urla Kaymakamı Önder Can, Burak Oğuz'un yerine vekaleten Urla Belediye Başkanı olarak görevlendirilmişti.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir