MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli taksiciler ÖTV'yi bekliyor
Güncel
22 Haziran 2023 Perşembe 11:34

İzmirli taksiciler ÖTV'yi bekliyor

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, ÖTV muafiyetini beklediklerini belirterek, "İzmir'den çok sayıda esnaf ÖTV muafiyeti için başvuracak. Bu konuda yoğun talep var. Ekim ayında Meclis açıldıktan sonra yararlanabileceğiz" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ticari taşımacılık yapan esnafa ÖTV muafiyeti uygulanacağı açıklamalarının ardından İzmir'de esnafın büyük çoğunluğunun beklemeye geçtiğini söyledi.

SONKALE'ye konuşan Anık, yeni araçlarla kaliteli hizmet vermek istediklerini belirterek, "ÖTV muafiyetinden Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldıktan sonra faydalanabileceğiz. İzmir'de çok yüksek derecede başvuru olacak. Herkes bunu bekliyor. Esnafımıza can suyu olacak. İzmirliler de daha da nitelikli hizmete kavuşacak" dedi.

(Celil Anık)

İKİNCİ EL, SIFIR FİYATINI GEÇİYOR

Sıfır araçların, ticari işletmeler tarafından alınıp satılmasının önüne geçilmesi için hayata geçirilen ilk 6 ay için 6 bin kilometre düzenlemesine değinen Başkan Anık, "Öyle bir piyasa haline geldi ki ikinci el araç fiyatı sıfır kilometreyi geçiyor. Bu konuyla ilgili yeni bir karar aldılar. 6 bin kilometre şartı uzayacak. Belki de biraz fren yaptıracak. Sadece ticari faaliyetler için değil genel olarak bu piyasanın yoluna girmesi gerekiyor" diye konuştu.

YARGITAY'IN UBER KARARI

Yargıtay'ın Uber'in XL araçlarla faaliyetlerinin kaldırılmasına, taksi hizmetlerinin devam etmesine ilişkin kararını yorumlayan Başkan Anık, "O firma taksilerle çalışmaya devam edecek. Diğer araçlara iş veremeyecek. Bu taksici esnafı ıçasından lehte olan bir durum. Biz İzmir'de her türlü teknolojiye açık ve kullanan bir odayız. Biz kendimizi yeniliğe açık tuttukça önümüz de açık olacak" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir