MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli depremzedelerden
Güncel
30 Haziran 2021 Çarşamba 17:48

İzmirli depremzedelerden "Sitem" açıklaması!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerini ziyaret ettiği programın ardından bazı basın kuruluşlarında çıkan "Sitem ettiler" haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Depremzedeler üzerinden yapılan kısır polemiklere alet olmadan ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan hak ve hukuk arayışımızı sürdüreceğiz" denildi.

SONKALEİZMİR-İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA),  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası bazı yayın kuruluşlarında çıkan "Depremzedeler sitem etti" haberleri sonrası açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"25.06.2021 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet tarafından derneğimize gerçekleştirilen ziyaret sonrası, bazı medya kuruluşları tarafından ortaya atılan spekülatif haberler nedeniyle derneğimiz tarafından açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 
İzmirli depremzedeler tarafından yaşanan felaket sonrası kurulan ve sadece depremzedelerin hakkını aramak amacıyla faaliyet gösteren İZDEDA'nın, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerle yıpratılmaya çalışılmasını üzüntüyle takip ediyoruz. 
8 ayı aşkın süredir gerek yerel yönetim, gerekse hükümet tarafından gelecek tek bir güzel habere dahi muhtaç durumda kalan depremzedeler için şimdiye kadar hiçbir somut adım atılmamıştır. Depremzedelerin her siyasi partiden sorunlarının çözümünü talep etmesi haktır ve bu haklar anayasayla güvence altına alınmıştır. Bu nedenle depremzedeler üzerinden yapılan kısır polemiklere alet olmadan ve hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm depremzedelerin hak ve hukuk arayışı mücadelesini sürdüreceğimizi belirtiriz."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir