MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli depremzede, kentsel dönüşüm paketinden memnun
Güncel
31 Mart 2023 Cuma 15:25

İzmirli depremzede, kentsel dönüşüm paketinden memnun

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kentsel dönüşüm maddelerini olumlu karşıladı. İZDEDA, "Her ne kadar bizim istediğimiz gibi faizsiz 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli kredi olmasa da, 0,79 faizli 10 yıl geri ödemeli kredi tanımlanmıştır. Kredi çekimi konusunda yaşanan zorlukların ortadan kaldırılacağını umuyoruz" açıklamasını yaptı.

İZDEDA'na yapılan yazılı açıklamada, üzerinden 30 ay geçen İzmir depreminin ardından depremzede yurttaşların sorunlarına değinildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kentsel dönüşümle ilgili kararlara da değinilirken, şöyle denildi:

"1. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kentsel dönüşüm maddeleri, tarafımızdan oldukça olumlu karşılanmış, her ne kadar bizim istediğimiz gibi faizsiz 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli kredi olmasa da, 0,79 faizli 10 yıl geri ödemeli kredi tanımlanmıştır. Kredi çekimi konusunda yaşanan zorlukların ortadan kaldırılacağını umuyoruz.

2. Konut yıkıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi başvuru süresi olan 1 yılın 3 yıla uzatılması tüm depremzedeler için olumlu karşılanmıştır.  Kendilerine teşekkür ederiz.

REZERV ALANDA ARSA SATIŞLARI

3. Rezerv alanda satışını duyduğumuz arsaların gelirinin bölgeye yerleşecek depremzedeye aktarılmasını ve konut ödemelerinden düşürülmesini umuyor bundan sonra bölgede depremzedeye hariç satışın yapılmayacağını düşünüyor ve umuyoruz. Bu konuda farklı bir uygulamanın olacağını düşünmek bile istemiyoruz.

4. Seçim sürecinde depremzedelerin unutulmamasını diliyoruz.

5. Emsal konusunda tüm kurum ve kuruluşlardan depremzedeye destek olmalarını bekliyor mahkeme tarafından emsal konusunda depremzede lehine karar verileceğine olan inancımızı sürdürüyoruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir