MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir iş dünyası felakete sessiz kalmadı
Güncel
20 Ağustos 2019 Salı 16:30

İzmir iş dünyası felakete sessiz kalmadı

İzmir’in farklı noktalarında meydana gelen ve yüzlerce hektar alanı yok eden orman yangınları için oda, borsa ve birlikler harekete geçti. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) “Doğaya Destek Ol” sloganıyla fidan kampanyası başlattı. ESİAD, İZİKAD ve İZSİAD'dan da benzer hamleler geldi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk  tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İzmir’de, meydana gelen yangınlar, hepimizin yüreğini yaktı. Gördük ki, yangın konusunda tüm hemşehrilerimizin özellikle sıcak yaz günlerinde çok daha dikkatli olması, yetkiliere bilgi verme noktasında geç kalmaması gerekiyor. Büyük üzüntü duyduğumuz yangın felaketine karşı ortak harekete geçerek fidan dikme kampanyası başlatma kararı aldık. Ayrıca yangında sadece ağaçlar değil, ormanda yaşayan canlılar da büyük ölçüde zarar gördü. Yangında yaralanan hayvanların tedavisi için de İzmir Veteriner Hekimleri Odası’nın başlattığı kampanyaya da her türlü desteğe ve katkıya hazırız. İnanıyoruz ki, İzmir’deki tüm kurumlar ve vatandaşlarımız, ağaçlandırma konusunda gereken desteği sağlayacak. El birliğiyle hareket ederek, yanan ormanlık alanların telafisini en kısa sürede yapacağız. Doğayı korumak amacıyla öncülük ettiğimiz kampanyanın büyümesi için her türlü iş birliğine açığız. Ayrıca, yangının söndürülmesi için günlerdir aralıksız mücadele eden Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm ekiplere de ayrıca teşekkür ederiz.”

KAYBETTİKLERİMİZ DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAK
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) de “yangının yaralarını birlikte saralım” çağrısı yaptı. Ağacın, yeşilin önemini her defasında hatırlattıklarını belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, “ESİAD olarak üzerimize düşen her türden desteği vermeye hazırız. ESİAD olarak oluşturduğumuz çalışma Grubu’nu, Ege Orman Vakfı önderliğinde yapılacak tüm çalışmalarda seferber ederek gelecek nesillerin sağlıklı temiz yaşama hakkına sahip çıkacağız. İlgili kamu kurumları, sivil toplum, vakıflar ve toplumla işbirliği halinde olacağız. ESİAD olarak iklim değişikliği, sürdürülebilirlik ve yeşil alanların korunması ile ilgili faaliyetlerimiz çerçevesinde bu konuda çok hassasız.  Yanan bölgelerin yeniden orman haline gelmesi ve yangın öncesinden farklı bir amaçla kullanılmaması için de gerekli taahhütlerin verilmesini de talep ediyoruz” dedi.

İŞ KADINLARI YENİ ORMANLAR İÇİN SEFERBER OLACAK
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise helikopter ve yangın uçağı filosu kurulmasının önemine işaret ederek, “Bizim gibi orman yangınları ile mücadele etmek durumunda olan bir ülkenin çok gelişmiş ve mülkiyeti devletimize ait bir orman yangını havadan müdahale filosu kurulması gerekiyor. Maliyet bu konuda hiç önemli değil. Ülkemiz böylesi bir filoyu kuracak, olanı etkili hale getirecek güçtedir ve acilen bu adımları atması gerekiyor. İZİKAD olarak bu alanların tekrar orman vasfı kazanması için atılacak her adımın destekçisi olacağımızı, bu konuda sorumluluk alacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

İZSİAD'DAN FİDAN KAMPANYASI
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) “fidan kampanyası” başlattığını açıkladı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “İzmir’in ciğerlerini yaktılar. Kaybımızın bugün yerini tutamaz belki ama çocuklarımıza, gelecek nesillere yeni ormanlar yaratmak adına fidan kampanyası başlatıyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir