2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı başında yeni kurulan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin üç sınıfı “misafir” olarak Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne taşındı. Dönemin okul müdürü ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü durumun geçici olduğu konusunda güvence verdi. Ancak ertesi yıl Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne on yeni sınıf kontenjanı açılırken Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne sadece bir sınıf kontenjanı verildi. Böylece Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi kendi okul arsalarında ek binaya mahkum edildi.
2017 yılında Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin eğitim-öğretim faaliyeti vermek zorunda bırakıldığı ek bina da Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verilmek istenmiş; Milli Eğitim Bakanlığı’na okulun kapanış yazısı gönderilmişti. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin kapatılması veli ve öğrencilerin çabalarıyla TBMM'ye soru önergesi verdirilerek engellenmişti.
Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne ait olan ama Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kullandığı ana bina, 2020 İzmir depreminde hasar gördüğü için deprem yönetmeliğine uygun olarak yıkıldı. Akabinde TOKİ tarafından yürütülen inşaatın projesinde Vali Nevzat Ayaz adı yer alıyor. Arsa da Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne ait. Ancak projede Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin olduğu ek bina görünmüyor. Ayrıca inşaatın başlamasıyla birlikte okulun Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ait olduğu söylentileri yayılıyor.
Konuyu değerlendiren İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın şunları ifade etti:
''Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin arsa ve binası yıllar boyunca bir imam hatip lisesinin işgali altındaydı. Şimdi ise TOKİ tarafından yürütülen inşaat Vali Nevzat Ayaz Lisesi adına yapılırken fiili bir durum yaratılarak bu köklü okul kendi arsasından ve binasından atılmak mı isteniyor? Bakanlık konuyu derhal açıklığa kavuşturmalıdır. Mesele, laik ve bilimsel eğitim talep eden vatandaşların hak ettikleri yeterli sayıda ve kalitede eğitim alacakları eğitim ortamının elinden alınmasıdır. Konunun takipçisi olacağız.''