MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in en riskli ilçeleri...
Güncel
2 Nisan 2020 Perşembe 11:23

İzmir'in en riskli ilçeleri...

Koronavirüs salgınında İstanbul'dan sonra en fazla vaka ve ölüme sahip İzmir için risk haritası çıkarıldı. En riskli ilçenin Karabağlar olduğu ileri sürüldü.

HaberTürk'e açıklamalarda bulunan Michigan Üniversitesi’nden Sağlık Ekonomisi Uzmanı ve MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Başer, İstanbul'da en riskli ilçeler üzerine bir analiz yaptı. İzmir ile ilgili değerlendirme de yapan Prof. Dr. Onur Başer, şunları söyledi:

“Karabağlar ne toplam nüfus sayısına ne de kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından İzmir'de ilk bölge olmasına rağmen İzmir'in en sıkışık bölgesi. İstanbul'un ilçelerinin yüzde 68'inden daha sıkışık. Doğanay, Esenlik, ve Reis Mahallelerinde yayılma hızı çok yüksek olabilir, Konak ikinci sırada yer alıyor, Atamer Mahallesi ise en yoğun bölge. Aliağa ilçesi hem nüfusa göre 15. hem de kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından 14. sırada olmasına rağmen sıkışıklık endeksinde 3. sırada. Bahçedere mahallesi kadar yoğun bir mahalle İstanbul'da dahi yok. En az riskli bölgeler Seferihisar, Karaburun, Kınık ve Foça.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir