MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Nevvar Anne'si anıldı
Güncel
9 Ağustos 2019 Cuma 16:28

İzmir'in Nevvar Anne'si anıldı

İzmir’in “Nevvar Annesi”, Fatma Nevvar İşgören, vefatının onbirinci yılında, Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın organizasyonuyla, Aşağı Narlıdere Kabristanındaki kabri başında anıldı.

Hayırsever yönüyle bilinen ve kentin dört yanında halka hizmet veren hayır eserlerinin bağış sahibi olan işadamı Salih İşgören’in eşi Nevvar İşgören 11 Ağustos 2008’de hayatını kaybetmişti. Aşağı Narlıdere Kabristanı’nda düzenlenen anma töreninde, katılımcıları, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enes Uzunlar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp, Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç karşıladı. Dispanserlerden hastanelere, eğitim kampüslerinden okullara, kültür mekanlarından huzurevlerine, gen araştırma merkezlerine, emniyet hizmet birimlerinden polis moral merkezlerine, kan merkezlerinden hastane ünite ve servislerine ibadethanelere kadar onlarca eserin kurucusu İşgörenler’e vefa gösterenler arasında; Balçova Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü idarecileri, şehit aileleri, vakfa hizmet veren paydaş kuruluşların temsilcileri vardı.



Vakıf Mütevelli Heyeti adına konuklara seslenen Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç, İşgörenler denilince ihtiyaç sahiplerine ulaşan, dertlere derman olan “Salih Baba” ve “Nevvar Anne” sıfatlarıyla hatırlanan İzmir’in yeri doldurulamayacak hayırseverlerinin akla geldiğini belirterek, katılımcılara gösterdikleri vefa dolayısıyla teşekkür etti.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Dinç, onbirinci vefat yıldönümünde özlemle andıkları Vakıf Kurucusu Nevvar Hanım’ın özgürlüğünden ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek arzusundan yaşamı boyunca asla vazgeçmeyen çağdaş bir İzmir Hanımefendisi olduğunu vurgulayarak, “İzmir’in Nevvar Annesi, İşgören adını taşıyan eserin gizli kahramanıdır. Nevvar Anne’nin Salih Baba’yı hayır işlerinde yönlendirdiği bilinir. Biz de vakıf olarak onların bu iyilik mirasını yeni eserlerle ve öğrencilere sağladığımız burs ve eğitim destekleriyle sürdürüyoruz.Örnek Türk Kadını Nevvar Anne, adını taşıyan hastanede şifa bulan bir hastanın ve yakınlarının tebessümünde, yine ismini taşıyan okullara yeni başlayan bir çocuğun yüzüne yansıyan ilk heyecanında, yine adını taşıyan huzurevlerinde, yaş almış amca ve teyzelerimizin hayır duasında yaşamaya devam ediyor.Yaşamaya da devam edecek” dedi.


Varlıklı ailelere de “paylaşmak güzeldir” çağrısında bulunan Dinç şöyle devam etti: “İzmir, varlıklı olmanın paylaşmak olduğunu İşgörenler ile gördü ve öğrendi. İşgörenler, İzmir iş dünyasında, kazandıkları servetin kentle paylaşılınca ve kamu hizmetine tahsis edilen hayır eserlerine dönüşünce;  nasıl da kentin çehresini değiştirebileceğinin kanıtı oldular. Bu kentte ve ülkemizde üreten ve katma değer sağlayan iş insanlarına, İşgören Ailesi'ni örnek almalarını tavsiye ediyoruz. İnanın ki, dönüşü her türlü kardan, kazançtan kıymetli olacaktır.”
Anma töreni, çiçeklerle donatılan kabir başında Kur’an-Kerim okunarak, dualar edilerek ve günün anısına “vefa fotoğrafı” çekilmesiyle sona erdi. Törene katılanlar, kabire kırmızı güller bıraktı. Ayrıca merhume Nevvar İşgören için cuma namazı öncesinde, Alsancak Hocazade Camisi’nde Mevlidi Şerif okutuldu. Yine Alsancak Hocazade Camisi, Basmane Çorakkapı Camisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi ve İZBAN Şirinyer İstasyonu girişinde pilav-ayrandan oluşan hayır ikramında bulunuldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir