MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Arkeolojik Mirası fotoğraf yarışmasına başvurular başladı
Kültür-Sanat
13 Nisan 2022 Çarşamba 12:29

İzmir’in Arkeolojik Mirası fotoğraf yarışmasına başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı "İzmir'in Arkeolojik Mirası" konulu ulusal fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. Yarışmaya 18 yaş üstü profesyonel ve amatör fotoğrafçılarla 18 yaş altı gençler katılabiliyor.

İzmir’deki 14 arkeolojik kazıya destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, fotoğraf sanatı aracılığı ile İzmir’deki arkeolojik kültürel miras zenginliklerinin belgelenmesini sağlamak, amatör-profesyonel fotoğrafçılar ile gençleri arkeolojik kültürel miras alanlarıyla buluşturmak amacıyla "İzmir'in Arkeolojik Mirası" konulu fotoğraf yarışması düzenledi. Başvurular www.tfsfonayliyarismalar.org internet adresi üzerinden alınmaya başlandı. Büyükşehir, geçtiğimiz yıl da  “Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye İzmir Tarihi Kent Merkezi” konulu  ulusal fotoğraf yarışması düzenlemişti.    



Müze fotoğrafları da yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “İzmir’in Arkeolojik Mirası” ulusal fotoğraf yarışması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği Smyrna Antik Kenti, Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı, Erythrai Antik Kenti, Eski Smyrna (Bayraklı Höyük), Phokaia Antik Kenti, Yeşilova Höyüğü, Teos Antik Kenti, Klaros Kutsal Alanı, Panaztepe, Urla-Klazomenai, Liman Tepe Kara-Su Altı Araştırmaları ve Kazıları, Nif (Olympos) Dağı, Ulucak Höyük ve Metropolis Antik Kenti kazılarının yanı sıra Myrina, Gryneion Kutsal Alanı, Efes ve Pergamon Antik Kentleri’de dahil olmak üzere İzmir’deki tüm antik kentler, kaleler, arkeolojik eserler fotoğraflanabilecek. Ayrıca arkeoloji müzelerinde çekilen fotoğraflar da yarışma kapsamında değerlendirilecek.



Son başvuru tarihi 4 Kasım 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliği ile düzenlediği yarışmaya 18 yaş üstü profesyonel ve amatör fotoğrafçılar ile 18 yaş altı gençler katılacak. İki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada 18 yaş üstü kategoride birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 7 bin 500, üçüncülük ödülü 5 bin, 3 mansiyon ödülü ise 2 bin 500’er TL olacak. Ayrıca sergilemeye değer bulunan 20 fotoğraf 500 TL ile ödüllendirilecek. 18 yaş altı kategoride ise birincilik ödülü 4 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü 2 bin, 3 mansiyon ödülü biner TL olarak belirlenirken, sergilenmeye değer bulunan 20 fotoğraf için de yarışmacılara 250’şer TL para ödülü verilecek.



Yarışmanın seçici kurul üyeliğini Merih Akoğul, Kamil Fırat, Doç. Dr. A.Beyhan Özdemir, Aykan Özener, Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, Firdevs Sayılan ve Mehmet Yasa yapacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 4 Kasım 2022 tarihine kadar www.tfsfonayliyarismalar.org internet adresi üzerinden kayıt yapabilecek.     

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir