MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in 2. Çevre Otoyolu projesinde yeni gelişme!
Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 10:55

İzmir'in 2. Çevre Otoyolu projesinde yeni gelişme!

İzmir Çevre Yolu'na alternatif Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Eksik kurum görüşleri nedeniyle durdurulan süreç yeniden başladı. Projede revizyona gidilirken İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısının 9 Ekim'de yapılacağı duyuruldu. 

SONKALEİZMİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir'in ikinci çevre yolu olacak Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusu yapmıştı. Başvurunun ardından 7 Şubat'ta yapılan İDK toplantısında eksik kurum görüşleri nedeniyle süreç durdurulmuştu. 

REVİZYONA GİDİLDİ!
Sürecin durmasının ardından projede kurum görüşleri doğrultusunda revizyona da gidildi. DSİ Genel Müdürlüğü ve İZSU'nun görüşleri doğrultusunda otoyol projesi Bornova Pınarbaşı Kaynağı ve Koruma Alanı sınırlarından çıkartıldı. 


Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca İlçe sınırları içerisinde 41 kilometrelik güzergahta 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde plananlan projenin maliyetinin 5 milyar 283 milyon 49 bin TL olacağı ÇED başvuru dosyasında belirtildi. 

Proje ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun (İDK)9 Ekim'de toplantı yapacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir