MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e toz kondurmuyorlar!
Yerel Yönetimler
7 Mart 2020 Cumartesi 10:17

İzmir'e toz kondurmuyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 216 kadın süpürgecinin tamamı işbaşı yaptı. “Çiçek gibi İzmir” sloganıyla geçen Ağustos ayında temizlik seferberliği başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok sayıda kadın süpürgeci işe alacaklarını duyurmuştu.


Kadın süpürgeciler sabah 7’de işbaşı yapıyor ve Büyükşehir’in sorumluluk sahasındaki 11 ilçenin cadde, meydan ve bulvarlarını süpürüyor.

“Kadınlar her işin altından kalkar”
İzmir’in daha temiz bir kent olması için çalışan kadın süpürgecilerden Birgülan Güler belediyede çalışmaya başlamadan önce ev hanımı olduğunu söyledi. Güler, “Başkanımız Tunç Soyer’in yapmış olduğu bu yenilikle süpürgeci olarak işe başladım. Hiçbir sıkıntımız yok. Herkes takdir ediyor. Gayet mutluyum. İyi ki bu işe girmişim” diyor.

İşini severek yaptığını dile getiren Nuriye İnce ise “Çevreden, esnaftan takdir alıyorum ve bu beni motive ediyor. Kadınlar her işin altından kalkar” diyor.



İzmirliler de memnun
Kadın süpürgeciler hakkında sokakta görüşlerini aldığımız İzmirlilerden Hülya Kahraman ise şöyle konuştu: “Kadınların otobüs şoförlüğü yapması çok hoşuma gitmişti. Kadın süpürgecileri görünce bir kadın olarak çok sevindim. Benim zamanımda olsaydı ben de çalışırdım.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran ise yurttaşlardan kadın süpürgeciler ile ilgili çok sayıda teşekkür mektubu geldiğini belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Özgür aktas
 17 Mart 2020 Salı 23:01
Cokmemnunuz bu uygulamadan adeta Atamın taktir edecegi biişbu
 Sitare karakaya
 15 Mart 2020 Pazar 12:30
Tebtikker tuç soyer bende zaman zaman izmirde oturan biri olarak çok gurur duydum şu an orada olsaydım bende o iş için başvururdum kedin herşey yakışr İZMİR sana??????
 Bayse mert
 14 Mart 2020 Cumartesi 04:07
Tebrik ederi
 Kadriye elkatmış
 9 Mart 2020 Pazartesi 22:39
Kadın olarak çok gurur duyuyorum çünkü onlarda ekmek parasını süpürge yaparak kazanıyorlar buradan bende tunç soyer başkanıma sesleniyorum benimde çok işe ihtiyacım var benada ekmek kapısı açmanızı istiyom kadınlarımız la birlikte bende alın terimle çalışmak istiyorum saygılarımla
 Zeliha Cengiz
 9 Mart 2020 Pazartesi 00:45
Hepinize çok taktir ve teşekkür ediyorum,kolaylıklar diliyorum,kadınlar günümüz kutlu olsun ,tüm emekçi kadınlarımıza öpüyorum.??????????????
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir