Üniversite-sanayi bütünleşmesine örnek olan ve 3 yıl sürmesi hedeflenen güç birliği sayesinde, teknolojik araştırmalara yönelik İzmir merkezli ulusal ve uluslararası projeler hazırlanacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş tarafından imzalanan protokol, öğrencilere birçok avantaj sağlayacak.
TORBALI’DAKİ MODERN TESİSİ KULLANACAKLAR
İEÜ Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, Philip Morris/Sabancı’nın Torbalı’daki modern tesisinden yararlanarak deney ve araştırmalar yapacak, bitirme projelerini alanında uzman isimlerden yardım alarak tamamlayacak. İEÜ’lü gençlere, staj konusunda da öncelik sağlanacak, Philip Morris/Sabancı’nın tecrübeli yöneticileri üniversitedeki derslere konuk olarak öğrencilere bilgilerini aktaracak. Çeşitli eğitimler düzenlenmesi ve sertifika programlarının oluşması konusunda da güç birliği yapacak iki kurum, geniş katılımlı seminer ve konferanslar düzenleyecek.
ÖĞRENCİLERİMİZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN FIRSAT
Philip Morris/Sabancı’nın tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar, öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasını tanıyarak kendini geliştirmesi açısından iş birliğini çok önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Türkiye’de, üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan ‘Kampüsİzmir’ konseptini hayata geçirdik. İzmir’in tamamı bizim kampüsümüz ve şehrimizdeki tüm kuruluşlar da potansiyel olarak paydaşımız. Son dönemde yaptığımız nitelikli iş birliklerine bir yenisini daha ekledik. Üniversitemizin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sadece akademisyenlerimizin yürüttüğü projesi sayısı bile 36’ya ulaştı. Tüm bunlar, hem öğrencilerimiz hem de şehrimiz için fırsattır” dedi.
İŞ YAŞAMINA ÖNDE BAŞLIYORLAR
Prof. Dr. Aşkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teorik eğitim çok önemli, biz de zaten Türkiye’de bunu en iyi gerçekleştiren üniversitelerden birisiyiz. Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları tüm teknolojik altyapıyı, laboratuvar desteğini de sağlıyoruz. Ancak öğrencilerimizin edindikleri bilgileri uygulamaya dökeceği, kendilerini geliştirecekleri alanları da açmak zorundayız. Ülkemizin lider kuruluşlarından, uluslararası alanda da lider olan ‘Philip Morris/Sabancı’ ile yaptığımız iş birliği, bunların gerçeğe dönüşmesi açısından çok önemli. Mezun olmadan sektörü tanıyan öğrencilerimiz, iş yaşamında da şimdiden yaşıtlarının önüne geçecek.”
DESTEĞE HAZIRIZ
İmza protokolü töreninde üniversite-sanayi iş birliklerinin sürdürülebilirlik anlamında önemine değinen Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Bu iş birlikleri, hem öğrencilerimiz hem ülkemizde yüz binlerce kişinin geçim kaynağı olan tütün sektörünün sürdürülebilirliği, hem de bizim gibi gücünü çalışanlarından alan bir kuruluş için son derece önemli. İleri teknoloji kullanılan tesislerimiz ve uluslararası tecrübemizle bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için her zaman desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.
BÖLGENİN KALKINMASI ÖNEMLİ BİR ÖNCELİK
İEÜ ile iş birliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco da açıklamalarında bölgenin kalkınmasının önemli bir öncelik olduğunu söyleyerek, “Bu kıymetli iş birliğinden faydalanacak olan öğrencilerimiz için önemli bir değer yaratıyoruz. Tüm bu tecrübelerin bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. İEÜ’nün alanında öncü imkanlarına ek olarak öğrenciler, Philip Morris International’ın en büyük ve en iyi üretim tesislerinden biri olan PHILSA’da pratik tecrübe edinip, uluslararası bir ağ içerisinde kendilerini yetiştirme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.