MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki maden ocağının kapasite artışına bakanlıktan veto!
Güncel
25 Ağustos 2023 Cuma 12:45

İzmir'deki maden ocağının kapasite artışına bakanlıktan veto!

Kozak Yaylası'nda faaliyet gösteren ve bölge halkının büyük tepkisini çeken granit ocağının kapasite artış talebine bakanlıktan veto geldi. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü doğrultusunda projeye dair ÇED süreci sonlandırıldı.  

SONKALEİZMİR - İzmir'in kuzeyi ve Balıkesir'in güney sınırlarında yer alan, barındırdığı endemik bitki türlerinin yanı sıra muhteşem doğasıyla da bilinen Kozak Yaylası'nda faaliyet yürüten İdeal Stone Maden- Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti adlı firma, makhemenin iptal kararının ardından yeniden kapasite artışı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurmuştu. 

Bölge halkı ve çevrecilerin büyük tepkisini çeken proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık,İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü doğrultusunda projeye dair ÇED süreci sonlandırıldığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

''İlimiz Bergama İlçesi Aşağıcuma ve Hacıhamzalar Mahalleleri 40667 Ruhsat Numaralı (ER:2315188) Sahada İdeal Stone Maden-Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “RN:40667 (ER:2315188) Numaralı Granit Ocağı İşletmesi (Kapasite Artışı)” projesinin ÇED süreci İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü doğrultusunda, ÇED Yönetmeliğinin  5. Maddesi  2 (a)  bendi uyarınca   sonlandırılmıştır.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir