MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki maçta 'ülkede mülteci istemiyoruz' sloganları
Güncel
15 Haziran 2022 Çarşamba 10:20

İzmir'deki maçta 'ülkede mülteci istemiyoruz' sloganları

A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir Gürsel Aksel Stadı'ndaki maçta, binlerce kişi hep bir ağızdan "Ülkede Mülteci İstemiyoruz", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin o anlara ilişkin görüntülerin yayını sırasında sesi kıstığı ileri sürüldü. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun maça "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankartı sokmaması da tepki çekti.

SONKALEİZMİR- İzmir, 13 yıl aradan sonra ilk kez bir A Milli Futbol Takımı maçına ev sahipliği yaptı. UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta mücadelesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı, konuk ettiği Litvanya'yı 2-0 mağlup etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının da izlediği, tribünlerde büyük coşkuya neden olan maça, atılan sloganlar damgasını vurdu.

TRT SESİ KISTI İDDİASI

Stattaki binlerce kişi hep bir ağızdan "Ülkede Mülteci İstemiyoruz" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin o anlara ilişkin görüntülerin yayını sırasında sesi kıstığı iddia edildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı sloganların olduğu görüntüleri paylaşıp TRT'ye tepki gösterdi.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ" PANKARTI

Diğer yandan, maçtan önce de pankart gerilimi yaşandı. 97'nci yılını kutlayan Göztepe futbol kulübüne gönül vermiş bir grup taraftarın hazırlattığı "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankart da milli maçın yapıldığı stada sokulmadı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının yanı sıra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da pankart yasağına tepki gösterdi.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir