MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki dev GES'e veto!
Güncel
3 Ekim 2024 Perşembe 11:10

İzmir'deki dev GES'e veto!

İzmir'in Bornova ilçesinde kurulması planlanan 40 bin panellik GES'i bakanlık veto etti. Orman Genel Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü doğrultusunda proje iptal edildi. 

SONKALEİZMİR - İzMirhan Enerji isimli şirket Bornova Kayadibi Mahallesi'ndeki parselde Güneş Enerji Santrali kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurmuştu. Proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, Orman Genel Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü üzerine projeyi iptal edildi. 

İptal gerekçesinde yer alan Orman Genel Müdürlüğü görüşünde şu ifadeler yer aldı;

''Orman Genel Müdürlüğü Söz konusu proje ile ilgili mahallinde yaptırılan inceleme neticesinde; projeye konu talep edilen sahanın aktüelinde verimli orman formunda olması, ayrıca amenajman planında ağaçlandırma çalışmalarına ayrılmış sahalardan olması nedeniyle GES projesinin gerçekleşmesinde ormanlar ve ormancılık çalışmaları üzerinde olumsuz etkisi bulunacağından kurumumuzca olumsuz değerlendirilmiştir"


285 bin 861 metrekarelik alanda kurulması planlanan GES için bölgeye 40 bin panel kurulması planlanıyordu. Projenin maliyeti 248 milyon 800 bin TL olarak belirlenmişti.  

Proje alanı Çevre Düzeni Planı'nda orman, tarım arazisi ve askeri yasak bölge içerisinde kalıyordu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir