MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki çam ağacı topuna Bakan Kurum da girdi... Ama pişman oldu...
Güncel
14 Ağustos 2022 Pazar 19:40

İzmir'deki çam ağacı topuna Bakan Kurum da girdi... Ama pişman oldu...

Çevre Bakanı Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin alarak kestiği, yol çalışmalarının tam ortasında kalan, altından da elektrik ve su şebekesi geçen çam ağacı ile ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesini eleştiren Kurum'u sosyal medya kullanıcıları ise topa tuttu. Ülkenin dört bir yanındaki ağaç ve orman katliamlarının fotoğrafını paylaşan yurttaşlar Kurum'a "Bunları niye seyrettin" dedi.

SONKALEİZMİR- Karşıyaka Şemikler'de kesilen çamla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın açıklaması sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da topa girdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan Kurum, "Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! İzmir’de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en ‘ÇEVRECİ’ kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara KIYIYORLAR! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam!" ifadelerini kullandı.

Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Çok sayıda İzmirli yurttaş ve sosyal medya kullanıcısı, Bakan Kurum'un paylaşımının altına, Kazdağları'ndan Validebağ'a, Bodrum'dan Marmaris'e ve Karadeniz'e kadar Türkiye'nin dört bir yanındaki çevre ve orman katliamlarının fotoğraflarını, görüntülerini paylaştı. Yurttaşlar, Bakan Kurum'a, "Bunlar yapılırken neredeydiniz? Bunların izinlerini siz vermediniz mi? Bir tane de değil hem de yüz binlerce, milyonlarca çam ağacı. Bunları niye seyrettin" diyerek tepki gösterdi.

Bakan Kurum'un CHP'li belediyeleri hedef aldığı bu açıklama, AK Parti döneminde yapılan çevre katliamlarının fotoğraf ve görüntüleriyle doldu.

ORMAN BÖLGE, KESİLME İZNİNİ VERMİŞTİ

Karşıyaka Şemikler Mahallesi'nde, yol çalışmalarının tam ortasında kalan ve altından elektrik/su şebekesi geçtiği için kesilmesi zorunlu olan ağaç için Karşıyaka Belediyesi'nin başvuru yaptığı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün de izin verdiği ortaya çıkmıştı.

İŞTE BAKAN KURUM'UN MESAJININ ALTINA YAPILAN BAZI PAYLAŞIMLAR

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir