MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de üç orman yangını birden!
Güncel
30 Temmuz 2023 Pazar 12:56

İzmir'de üç orman yangını birden!

İzmir’in Kemalpaşa, Güzelbahçe ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Kemalpaşa'da saat 12.00'de çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle bir buçuk, Güzelbahçe Yaka'daki ise 5 saatte söndürüldü. Bir otomobilde çıkan yangının ormana sıçraması ile başlayan Urla Zeytinler yakınındaki yangın da 6 saatlik yoğun mücadele ile kontrol altına altına alındı.

Kemapaşa'daki yangın, saat 12.00’de Kale Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal ve 2 dozer sevk edildi. Alevlere ilk müdahale 13 dakika içinde yapıldı. Yangın havadan ve karadan müdahale ile bir buçuk saatte kontrol altına alındı. 

(Kemalpaşa'daki yangın)

Güzelbahçe Yaka Mahallesi'nde saat 12.31'de çıkan orman yangınına da ilk müdahale saat 12.45'te başladı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere ilk müdahaleyi hava ekipleri yaptı. Havadan ve yerden müdahalenin sürdüğü yangın yaklaşık 5 saatte söndürüldü.

İZMİR-ÇEŞME OTOYOLU KAPATILDI

Diğer yandan, aynı saatlerde, İzmir-Çeşme Otoyolu üzerindeki Zeytinler kavşağı mevkisinde seyir halindeki bir otomobilde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Sürücü tarafından güvenlik şeridine çekilen otomobildeki yangın, yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü askeri olmak üzere 12 helikopter, 18 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale edildi. 

Yangının rüzgarın etkisiyle yolun karşı tarafına da sıçraması üzerine İzmir-Çeşme Otoyolu güvenlik amaçlı çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Otoyol üzerinden İzmir'den Çeşme istikametine giden araçlar Mordoğan yol ayrımında, Çeşme'den İzmir istikametine seyreden araçlar da Zeytinler kavşağından İzmir-Çeşme kara yoluna yönlendirildi. 

BAŞKAN ORAN'DAN YARDIM ÇAĞRISI 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bölgeye yardım istedi. Oran, "Bu bir yardım çağrısıdır. Çeşme'de tankerle su taşıma işi yapan vatandaşlarıma sesleniyorum. Alaçatı gişelerden çıktıktan sonra Zeytinler'e giderken sağlı sollu çok büyük bir yangın var. İtfaiyemizin su ihtiyacını karşılamak üzere yardımınıza ihtiyacımız var. Tankerle su işi yapan vatandaşlarımızın dolu tankerlerle itfaiyemizin yardımına gitmesini rica ediyorum" dedi.    

Yangın, ekiplerin 6 saatlik yoğun mücadelesi ile kontrol altına alındı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir