MENÜ
İzmir 40°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sağlıkta şiddet... İki doktoru darbettiler!
Güncel
27 Haziran 2024 Perşembe 11:02

İzmir'de sağlıkta şiddet... İki doktoru darbettiler!

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Hüseyin Emrah Keksin ile Asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman, vefat eden bir hastanın yakınlarının saldırısına uğradı. Keskin'in kafasına 3-4 yumruk darbesi aldığı, Çokyaman'ın ise kolundan yaralandığı belirtildi.

SONKALEİZMİR-İzmir'de sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi eklendi. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli  Dr. Hüseyin Emrah Keksin ile Asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman, vefat eden bir hastanın yakınları tarafından saldırıya uğradı. 

Vefat haberini paylaşan Keskin'e yumruklu saldırıda bulunan kişinin kafasına 3-4 kez vurduğu, araya girmek isteyen Çokyaman'ın ise kolundan yaralandığı öğrenildi. Bir diğer hasta yakınının da doktorları tehdit ettiği belirtildi. 



İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel ile Avukat Mithat Kara saldırıya uğrayan doktorları hastanede ziyaret ederek durumla ilgili bilgi aldı. Tabip Odası yönetimi de yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada şöyle denildi:

"İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde yaklaşık 1 yıldır tedavi görmekte olan immobil bir bakım hastası 26.06.2024 tarihinde akşam saatlerinde vefat etmiştir.
Yoğun bakım biriminde görevli uzman ve asistan meslektaşlarımız, hastanın vefat haberini hasta yakınları ile paylaşmakta iken hasta yakınlarından birisi bir meslektaşımıza saldırmış, kafasına yumrukla 3-4 kez vurmuş, bir kadın meslektaşımızın kolunu yaralamıştır. Meslektaşlarımız olayın ardından adli rapor için acil serviste beklendiği sırada hasta yakınlarından birisi de meslektaşımızı tehdit etmiştir. 
Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Odamız avukatı Mithat Kara hastaneye ulaşmış, meslektaşlarımızla desteklerini paylaşmış, adli sürecin başlaması, ifadelerin verilmesi ve tutanakların düzenlenmesi konusunda gece boyunca  meslektaşlarımızın yanında olmuştur.
Meslektaşımıza fiili saldırıda bulunan ve tehdit eden 2 kişinin, adli işlemleri karakolda devam etmektedir. Bu kişilerin 27.06.2024 tarihinde adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir.
Hiçbir şiddet eyleminin her ne gerekçe ile olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir.
Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.
Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zaafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yasemin Tekbaş.
 27 Haziran 2024 Perşembe 14:54
Doktorlarımızın ne kadar canla başla hayat kurtarmak için çalıştığını biliyorum. bir küçük fenerbahçeli kitabımda da aynı konuya yer verdim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir