MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de sağlık çalışanlarına reva görülen menü tepki çekti!
Güncel
4 Haziran 2024 Salı 20:25

İzmir'de sağlık çalışanlarına reva görülen menü tepki çekti!

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanları için verilen kahvaltı menüsü ve yemekhane buzdolabına asılan yazı tepki çekti. Menüde 8 zeytin, bir küçük parça peynir ile reçel yer alırken, buzdolabı üzerindeki "Kişi başı 2 ekmek" yazısı dikkat çekti. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaparak, "Sağlıksız, hijyenik ve doyurucu olmayan bu menü kabul edilemez" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanları ile hastane personeline verilen kahvaltı menüsü tepki çekti. 8 adet zeytin, bir parça küçük peynir ile bir reçelin yer aldığı kahvaltı tabağının yanı sıra buzdolabı üzerindeki "Kişi başı iki ekmek" yazısı dikkat çekti. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, menünün fotoğraflarını paylaşıp Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı.

(Ahmet Doğruyol)

Doğruyol şunları kaydetti:

"Bu görüntüler İzmir Bayındır Devlet Hastanesinden. Hastanedeki kahvaltı menüsü ve hastane yemekhanesindeki personele yönelik yazılmış olan yazı. Soruyoruz….. Nöbette olan personel bu kahvaltı menüsüyle karnını nasıl doyurabilir? Bu kahvaltıyı verseniz ne olur?Vermeseniz ne olur? Bu yemek menülerinin bir ölçüsü tartısı yok mudur? Sağlık Bakanlığına bağlı pek çok  hastanemizde bu ve buna benzer  yemek ile ilgili sıkıntılar çekilmektedir.

Yemeklerin kalitesiz olması, hijyenik olmaması, doyurucu olmaması, bazı hastanelerin yemeğinin bir başka hastanede yapılarak taşımalı sistemle bir diğer hastaneye götürülmesi ile bulamaça dönen yemekler.  Yemeklerin içinden çıkan kıl, tüy, böcek vb. yabancı maddeler. Ve doktorun, hemşirenin, teknisyenin yani kısaca sağlık çalışanlarıma hitaben ilkokul çocuklarına hitap eder gibi, EKMEĞİN bile adedinin yazıldığı FAZLA ALAMAZSINIZ yazısı.  Ne diyelim?



Ne söyleyelim bilemiyoruz .Boşuna LİYAKAT, LİYAKAT diye bağırmıyoruz.. Sayın bakanım; Yemek ihalelerini alan şirketleri karşınıza alıp, yemek hizmetlerinin tekrardan kamu eliyle hastanelerde yapılmasının acilen sağlanması gerekmektedir. Sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının SAĞLIKSIZ, HİJYENİK ve DOYURUCU OLMAYAN YEMEK YEMESİ KABUL EDİLEMEZ…"

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir