MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de kadın şoföre saldırı!
Güncel
2 Eylül 2024 Pazartesi 15:05

İzmir'de kadın şoföre saldırı!

İzmir'de ESHOT şoförü Esra Ş. direksiyon başındayken önünü kesen bir dolmuş şoförü tarafından darbedildi. DSİK Ege Bölge temsilciliği düzenlenen basın açıklaması ile saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı yapan kişi ise gözaltına alınıp tutuklandı.

SONKALEİZMİR-Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. İzmir'de görevli ESHOT şoförü Esra Ş.'nin kullandığı otobüsün önü bir dolmuş şoförü tarafından kesildi. Kısa süreli tartışmanın ardından dolmuş şoförü Esra Ş'ye yumruk attı. O onlar otobüsün güvenlik kameraları tarafından anbean görüntülendi. 



OLAYI ANLATTI 

Olayın ardından DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde basın açıklaması yapıldı. Saldırıya uğrayan Esra Ş. dolmuş şoförünün önünü kesip kendisine saldırdığını anlatarak şiddet olaylarının bitmesi için çağrı yaptı.

"EL KALDIRANIN ELİNİ KIRARIZ"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da "İzmir halkı bize sahip çıkacaktır. Şoförlerimiz yalnız değil. Kadın şoförlerimize el uzatanların elini kırarız. Şiddet devam ederse kendi önlemlerimizi alırız" dedi.

"KENDİ ÖNLEMİMİZİ KENDİMİZ ALIRIZ"

Basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal da şunları kaydetti:

"Gün geçmiyor ki şiddet sarmalı  tüm ülkeye yavaş yavaş  yayılmasın ve son dönemlerde özellikle işinden evinden işine  evine  ekmek götürmeye  çalışan Eshot otobüs şoförleri bir sürü hakarete maruz kalmasın. Son olayda özellikle bir kadın arkadaşımızın dolmuş şoförü tarafından yolu kesilerek darp edilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştur.  Bu şiddet sarmalına  karşı bilinsin ki, her hangi bir önlem alınmazsa bundan sonra ki süreçte  İzmir halkına hizmet etmeye giden  Eshot çalışanları olarak kendi önlemlerimizi kendimiz alacağımızı buradan bildirirken, bize sahip çıkıldığında  bu hizmeti en iyi şekilde yürüteceğimizi de  buradan basına ve kamuoyuna duyuruyoruz.

"SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ"

Son olarak da  kadın cinayetlerinin politikleştiği  bu dönemlerde ekonomik anlamda ayakta durmaya çalışan kadın şoförlerimize karşı yapılan bu saldırıyı nerede  olursa olsun    saldırıyı şiddetle kınayacağız ve tüm  saldırılara karşı  tek yürek, tek ses hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Bundan sonra yapılacak tüm saldırılara karşı da duyarlı İzmir halkını yanımızda göreceğimizi ve özellikle kadın çalışanlara yapılan bu saldırıya hep birlikte dur diyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz."

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

TUTUKLANDI

Esra Ş'nin şikayeti üzerine ekipler, minibüs sürücüsü C.G.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir