MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de havalimanı yakınında orman yangını...
Güncel
2 Ağustos 2021 Pazartesi 19:43

İzmir'de havalimanı yakınında orman yangını...

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınındaki Gaziemir Sarnıç Piknik Alanı'nda orman yangını çıktı. Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan, kritik bir noktada çıkan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Teyakkuz halindeyiz" açıklamasını yaptı.

SONKALEİZMİR-İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki Sarnıç Piknik Alanı'nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede ormanlık bölgeye yayınlan ve mezarlık yakınında daha çok etkili olan yangın, korku panik yarattı. Alevler ve göğe yükselen dumanlar, Sarnıç'ın hemen yanı başındaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan da net bir şekilde görüldü.

Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan, kritik bir noktada çıkan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. 1 helikopter ve 8 arazözle yapılan müdahale sonunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı.

YASAĞA RAĞMEN PİKNİKÇİLER VARDI...

Ancak, İzmir'de 3 gün önce ormanlık alanlara giriş valilik kararıyla yasaklanmasına rağmen, yangının çıktığı bölgede çok sayıda piknikçinin olması dikkati çekti.

HALUK LEVENT DUYURDU

Kritik bölgedeki yangını, sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından "Ahbaplar gönderdi. Şuan Gaziemir Sarnıç" notuyla duyurdu.

BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından, "Gaziemir, Sarnıç mevkiinde çıkan yangına itfaiyemiz ve orman ekipleri hızla müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alındı, ekiplerimiz soğutma çalışması yapmaktalar. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, teyakkuz halindeyiz" açıklamasını yaptı.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir