MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de gevrek ve boyoza zam...
Güncel
19 Nisan 2023 Çarşamba 09:34

İzmir'de gevrek ve boyoza zam...

İzmir'de Kasım ayından bu yana 5 liradan satılan gevrek yüzde 40 zamla 7 liraya yükseldi. Gevrekle birlikte boyoz, poğaca, peynir ve yumurtanın tane fiyatı da 7 liraya çıktı. 

SONKALEİZMİR-İzmir'de Ramazan Bayramı öncesi gevrek ve boyoza zam geldi. Geçen Kasım ayında 4 liradan 5 liraya çıkarılan gevrek ve boyoz fiyatı yaklaşık 5 ay sonra yüzde 40 zamlanarak 7 liraya yükseldi. Yeni tarife uygulanmaya başladı. Zamla birlikte poğaca, peynir ve yumurta fiyatları da 7 liraya yükseldi. 

ZAM KAÇINILMAZ OLDU

SONKALE'ye konuşan İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen şunları söyledi:

"Simit fiyatları İstanbul, Ankara, Bursa’da yılbaşından bu yana 7.50 liradan satışa sunuluyor. Biz İzmirli hemşehrilerimize duyarlı davranarak, zam yapmama konusunda ısrarcı olduk. Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız. Enerji maliyetleri başta olmak üzere, hammadde zamları, işçilik ücreti, vergi, sgk derken esnafa kar kalmıyor. Üretim maliyetlerinin yanı sıra işyeri kiralarında yaşanan artışlar karşısında esnafımızın ayakta kalması için zam kararı kaçınılmaz oldu."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir