MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de flaş gelişme! DEÜ'de ameliyatlar iptal edildi!
Güncel
17 Kasım 2020 Salı 21:16

İzmir'de flaş gelişme! DEÜ'de ameliyatlar iptal edildi!

İzmir Tabip Odası'nın "kontrolden çıktı" dediği koronavirüs salgını, kentte hızla yayılıyor. Hastanelerdeki vaka yoğunluğu çok yüksek boyutlara ulaşırken, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden flaş bir hamle geldi. DEÜ Hastanesi, tüm birimlerine bir yazı göndererek, yarından itibaren önceden planlanan tüm ameliyatları ertelediğini bildirdi. DEÜ Hastanesi'nde sadece acil ve onkoloji hastaları ameliyata alınabilecek.

SONKALEİZMİR- DEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden bugün tüm birimlere gönderilen yazıda, "Hastanemizde devam etmekte olan Covid-19 pandemisi nedeniyle 18.11.2020 tarihinden itibaren elektif ameliyatların ertelenmesi, sadece acil ve onkoloji hastaları için ameliyatların planlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" denildi. Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü'nün imzasını taşıyan, elektif ameliyatların (önceden planlanmış) ertelenmesine ilişkin bu kararın bir zorunluluk olduğu öğrenildi.

İŞTE O YAZI:

ACİL SERVİSLER DOLU, PERSONEL YETİŞEMİYOR...

Hastanedeki acil servisin tamamen koronavirüs vakalarıyla dolduğu, sağlık personelinin hastalara yetişmekte güçlük çektiği ifade edildi. İzmir'de ayrıca birçok bölgede, ekiplerin filyasyon çalışmasından geri çekildiği, pozitif çıkan vakaların temas ettiği kişilerin artık takip edilemediği, personelin yetersiz kaldığı ileri sürüldü.

ÖLÜMLERDE REKOR SAYILARA ULAŞILDI İDDİASI...

Diğer yandan, İzmir'de bugün koronavirüse bağlı olarak vefat eden kişi sayısında ise rekor seviyeye ulaşıldığı iddia edildi. Ancak bu iddia resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir