MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de eğitim uçağı düştü...
Güncel
28 Haziran 2023 Çarşamba 15:49

İzmir'de eğitim uçağı düştü...

İzmir'in Selçuk ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı, Efes Havaalanı yakınlarındaki boş araziye zorunlu iniş yaptı, hafif yaralanan 2 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Efes Havaalanı'ndan eğitim uçuşları gerçekleştiren F150 tipi eğitim uçağı, kalkıştan hemen sonra kısmi motor arızası nedeniyle havaalanına 950 metre mesafedeki Atatürk Mahallesi Çorak mevkisine zorunlu iniş yaptı.

Ağaca çarparak duran ve hasar alan uçaktaki sorumlu pilot Emre Ö. (39) ile uçucu Hüsnü Mete E. (35) olay yerine sevk edilen ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hafif yaralanan 2 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

MOTORU ARIZALANMIŞ

Kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bir şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, pilot Emre Özel ile yanındaki arkadaşı Mete Ergin'in içinde bulunduğu uçağın motorunun arızalandığı belirtildi. Bunun üzerine pilot Özel'in yeniden Selçuk Efes Havalimanı'na yöneldiği sırada uçağın irtifa kaybedip, sol kanadının bir ağaca takıldığı, ardından da başka bir ağaca takılarak durduğu aktarıldı. Pilot Özel ve yanındaki arkadaşı Ergin'in yapılan test sonucunda alkollü olmadıkları da belirtildi. Uçaktan sağ kurtulan Özel ve Ergin, tedbir amacıyla götürüldükleri Selçuk Devlet Hastanesi'ndeki kontrollerinin ardından taburcu edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir