MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de bir maden ocağı başvurusu daha!
Güncel
12 Eylül 2023 Salı 13:46

İzmir'de bir maden ocağı başvurusu daha!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kurulması için bakanlığa başvuru yapıldı. Proje Spil Dağı Milli Parkı'na 1,9 kilometre, İzmir 31.Grup Doğal Sit Alanı'na ise sadece 220 metre uzaklıkta. Projenin onaylanması durumunda bölgede patlayıcı kullanılarak yılda 2 milyon ton rezerv çıkarılacak. 

SONKALEİZMİR - Dağıstan Maden isimli şirket, Kemalpaşa Beşpınar Mahallesi sınırları içerisindeki arazide kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişkliği Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

34 milyon 260 bin TL'lik proje kapsamında orman vasfındaki bölgede yıllık 2 milyon ton üretim yapılması planlanıyor. Açık ocak yönetmiyle üretim gerçekleştirmeyi planlayan firma kayalık alanları patlatma işlemi ile gevşetmeyi daha sonra ise rezervi iş makineleri ile kamyonlara yüklemeyi planlıyor. 

ORMAN, ARICILIK VE TARIM FAALİYETLERİ VAR!
Proje alanı Beşpınar Mahallesi'ne 620, en yakın yapıya ise sadece 370 metre uzaklıkta bulunuyor. Açılması planlanan maden ocağının yakın çevresinde tarım arazileri de yer alıyor. En yakın arıcılık faaliyeti ise ocak alanı içerisinde kalıyor. ÇED osyasına göre, proje alanı içerinde kalan ormanlık arazinin büyüklüğü ise 468 bin 800 metrekare olarak hesaplandı. 

SPİL'E 1,9 KM, SİT ALANINA 220 METRE!
Kalker ocağı açılması planlanan bölge Spil Dağı Milli Parkı'na 1,9 kilometre uzaklıkta. Bölge aynı zamanda İzmir 31.Grup Doğal Sit Alanı'na sadece 220 metre mesafede bulunuyıor. 

Bakanlık, projeye dair ÇED sürecinin başladığını duyurdu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir