MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de aşılama başarısı
Güncel
7 Temmuz 2021 Çarşamba 14:03

İzmir'de aşılama başarısı

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, kentte son verilere göre yapılan koronavirüs aşı sayısının 3 milyon 600 bini aştığını belirterek, "Aşılama oranlarında birinci doz olarak yüzde 69'a ulaştık. Bayramdan önce yüzde 75'i aşma hedefimiz var. Aşılama oranlarında 81 il içerisinde 10. sıradayız, Büyükşehirler arasında ise birinci sıradayız" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, kentteki aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. SONKALE'ye özel açıklamalar yapan Öztop, İzmir'de şu ana kadar 3 milyon 600 bini aşkın koronavirüs aşısı yapıldığı açıkladı.

(İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop)

Aşılamada birinci doz olarak yüzde 69'a ulaştıklarını belirten Öztop, şunları söyledi:

"İzmir'de 18 yaş üstü 3 milyon 490 bin kişiye aşı tanımlandı. Bu kişilerin 2 milyon 403 binine birinci doz, 1 milyon 100 binine de ikinci doz aşısı yapıldı. Şu an aşılama oranlarında birinci doz olarak yüzde 69'a ulaştık. Bakanlığımızın pandeminin önüne geçmek adına ilk etaptaki hedefi yüzde 85'lere kadar ulaşmak. Tüm İzmirliler'in aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz. Bayramdan önce yüzde 75'i aşma hedefimiz var. Ancak en kısa sürede yüzde 85'e ulaşmamız lazım. Çünkü bu seviyeden sonra pandemi sürecinin yavaşlamasını bekliyoruz. Aşılama oranında 81 il içerisinde 10. sıradayız. Büyükşehirler arasında birinci sıradayız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir