MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de art arda yangınlar...
Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 08:46

İzmir'de art arda yangınlar...

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Karatepe mevkisindeki orman yangına müdahale sürerken, Kemalpaşa'daki zeytinlik ve Çeşme Çakabey'deki orman yangını kontrol altına alındı. Yamanlar'da rüzgarın etkisiyle yayılan yangına takviye ekipler yönlendirildi, söndürme çalışmaları sürüyor.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı.

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>



(Yamanlar Karatepe mevkisi)

Kentte dün akşam saat 21.10'da çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

SANAYİ SİTESİNE SIÇRADI!

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, Örnekköy Mahallesi'nde bulunan bir sanayi sitesine de sıçradı. Ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor. 

Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı tahliye edildi.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede görev yapan helikopterlerin zaman zaman zorlandıkları gözlendi. Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.


KEMALPAŞA'DA ZEYTİNLİK YANGINI

Kemalpaşa Vişneli Mahallesi yakınlarındaki zeytinlik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle yayıldı, bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü.



ÇEŞME'DEN ALEVLER YÜKSELDİ

Alaçatı Çakabey mevkiinde saat 04.51 de çıkan orman dışı yangına ilk müdahale 05.15 de yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 uçak, 1 helikopter 5 arazöz, 1 su ikmal aracı ile alevlere müdahale edildi. Yangın ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir