MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de Memleket Partisi ve CHP polemiği sürüyor
Güncel
23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:38

İzmir'de Memleket Partisi ve CHP polemiği sürüyor

İzmir'de Memleket Partisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında başlayan, ardından CHP İl Başkanlığı'nın da dahil olduğu afiş krizi tırmanıyor. Bir basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz, yanlış bilgilendirildiğini savunduğu Başkan Tunç Soyer'in Muharrem İnce'den özür dilemesini istedi. Oğuz, "Körfezdeki deniz ve koltuktaki Deniz koktu" diyerek CHP İl Başkanı Deniz Yücel'e de yüklendi.

SONKALEİZMİR- Konu ile ilgili olarak bugün Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan Memleket Partisi İl Başkan Cüneyt Oğuz, afiş krizi ile ilgili yaşanan süreci şöyle anlattı:
"Gönüllü genç arkadaşlarımız Cuma günü Fuar Lozan alanında bayrak ve afiş asımı yaptılar. Tüm çalışmalar 24'e kadar sürdü. Saat 24:00 sularında da en son keşfi ben yaptım ve son durumu bitirdik. Ancak sabah 7'de tekrar çalışma yapmak için Lozan Meydanı’na giden arkadaşım orada hiçbir şey olmadığını görmüş ve yapmış olduğu görüşmeler sonrası parti bayrağı ve Türk bayrağından oluşan afişlerimizin tamamının sökülüp Büyükşehir Belediyesi'nin Gürçeşme'deki Zabıta Başkanlığına atıldığını öğrendik. 21 Ağustos günü saat 14:00'te Gürçeşme zabıta daire başkanlığına giden arkadaşlarımız orada maalesef 2 poşetin içine sokulmuş durumda afişlerimizi gördük. Bunun içinde Türk Bayrakları mevcut. Bunları tutmuş oldukları zabıt ile saat 14'de teslim aldık. 250 adet diye bir sayı söylenmiş. Yaptıklarının yanlış olduğunu kendileri de bildikleri için teslim veren kişi adını yazmaktan imtina ediyor. Belge Büyükşehir Belediyesi belgesidir. İki belge, bayrakların ve afişlerin söküldüğünü ispatıdır. Maalesef Soyer,  kendisine verilen bilgilerin çok doğru olmadığını iyimser olarak düşünüyorum."

Başkan Soyer'in Muharrem İnce'ye yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesini isteyen Oğuz, "Dün atmış olduğu bir tweet ile büyük bir karalama kampanyası başlattı. Bu iftiraya pabuç bırakacak değiliz. Bizim partiden ayrılma nedenimiz bu iftiralardır. Bu arkadaşlar sıkışınca çözümü iftira atmakta aramaya devam etmektedir. Belli ki korkuyorlar ancak korkunun ecele faydası yok. Korkulsa dahi böyle hareket edilmemeli. Tunç Soyer’e iç organizasyonu içinde ya doğru bilgi ulaşmıyor ya da kasıtlı olarak iftira atmaya devam ediyor. Biz kendisinin seçilmiş olduğuna itiraz etmiyoruz ancak ittifak ile giren seçimde kim olsa zaten seçilirdi. Onun seçim döneminde benim de büyük emeklerim var. Seçilmiş olması yeni kurulmuş bir partinin afişlerinin sökülüp bir depoya atılması ve sonra inkâr edilmesi Büyükşehir başkanına yakışır bir durum değildir. Kendisinin gerçekleri görerek Genel Başkanımızdan özür dilemesini isteriz" dedi.

KOLTUKTAKİ DENİZ KOKMUŞTUR

Tartışmaya taraf olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de sert sözlerle yüklenen Oğuz, "Kendi hatalarına kılıf arıyorlar. Bu tutumdan kaynaklı İzmirli olarak hicap duyduğumu belirtmek isterim. İftira atıyorlar böyle bir şey yok diye, bu arkadaşlar şunu bilsinler ki mevkidaşım da kendi sosyal medya hesabından biraz kişisel saldırıda bulunmuş. Biz kimseye iftira atmıyoruz. Ancak maalesef arkadaşlar bazı kurumlardan rahatsız. Bugün itibari ile İzmir Valiliğine Lozan çevresindeki kameralardan bu olayın olduğu saatlerdeki kayıtların bize iletilmesi yönünde dilekçe verdik. Biz gerçeklerin peşindeyiz. Sayın Deniz Yücel, iftira üzerine kurulmuş bir yapının İzmir'deki temsilcisidir.  Biz her zaman her daim gerçeklerin peşinden koşuyoruz. Edep ahlak ve vicdandan bahsetmiş. Ben de Deniz Yücel'e çok açık söylüyorum. Bu konular ile ilgili Türkiye'de son konuşması gereken kişidir. 540 baskıcı imza ile kongrede aday olmuş ve 250’sini zor almış, atanmış bir il başkanıdır. İzmir'de körfezdeki deniz de koltuktaki Deniz de kokmuştur. Bu kirlilik İzmir için iyi değildir. Sözler verildi 2019 da körfezde denize girilecek diye ancak körfezin durumu açıktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir