MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir, Ulu Önderi andı!
Güncel
10 Kasım 2020 Salı 09:25

İzmir, Ulu Önderi andı!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında da unutulmadı.

Depremde 115 canını toprağa veren İzmirliler, Ata'sını unutmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında İzmir'in dört bir yanında anıldı. Cadde ve sokaklarda yine bildik görüntüler oluştu. Saat tam 09.05'i vurduğunda kornalar ve sirenler çalındı, trafik durdu. Sürücüler araçlarından inip Ata için saygı duruşuna geçti.

Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümünde, depremin ardından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan çadır kentte de yüreklere dokunan manzaralar objektiflere takıldı. Depremzedeler 09.05'te Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

RESMİ TÖRENE BAKAN DA KATILDI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve protokol üyeleri de katıldı. Bakan kurum ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı göndere çekildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na meydanın çevresindeki vatandaşlar da araçlarından inerek eşlik etti.

BAYRAKLI'DA YÜREK ISITAN GÖRÜNTÜLER

Bayraklı 75. Yıl Parkı içinde oluşturulan çadır alanında da vatandaşlar, Atatürk büstü önünde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşuna depremzedeler, büste çiçek bıraktı. Saat 09.05'de kentte trafik dururken, araçlarından inen vatandaşlar korna çalarak sirene eşlik etti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir